Wycombe Wanderers voitti maanantaina Oxford Unitedin League Onen nousukarsintafinaalissa Wembleyllä 2-1-lukemin. Nousua Championshipiin voidaan pitää melkoisena ihmeenä, sillä kun kausi alkoi Wycombella oli vain yhdeksän sopimuspelaajaa.

– Olin neljä vuotta sitten työtön, enkä tiennyt, kuinka tulen selviämään elämästäni, Wycomben hyökkääjäkolossi Adebayo Akinfenwa kertoi Sky Sportsille ottelun jälkeen.

Koko uransa alasarkoissa pelanneella Akinfenwalle nousu Championshipiin oli suuren unelman täyttymys.

– Tämä seura ja sen manageri luottivat minuun ja antoivat mahdollisuuden, olen siitä ikuisesti kiitollinen. Pelaamme ensi kaudella Championshipissä, en voi uskoa tätä todeksi, iloinen Akinfenwa kertoi.

Massiivisen kokoisesta hyökkääjästä on nousun myötä tullut koko Britannian sankari. Hänen liikkeensä kentällä eivät ole kaikkein sulavimpia, mutta sen, minkä nopeudessa häviää, Akinfenwa paikkaa loputtomalla taistelulla.

Hyökkääjä lohkaisi nousun ratkettua, että mikäli Jürgen Klopp tarvitsee häntä Liverpooliin ensi kaudella, niin hän on valmis harkitsemaan asiaa. Pelimiehenä tunnettu Klopp ei tästä hämmästynyt, vaan soitti melkein heti Akinfenwalle ja onnitteli noususta. Klopp myös kutsui Akinfenwa mukaan Liverpoolin voittoparaatiin, kun sellainen joskus järjestetään.

– Jürgen Klopp on selvästi hieno mies, ja upeaa, että hän vaivautui soittamaan ja onnittelemaan meitä noususta, tämä on yksi elämäni hienoimmista hetkistä, kulttihyökkääjä iloitsi.

Vaikka Ykkös- ja Kakkosliiga ovat nyt päättyneet, jatkuu taistelu Championshipissä ja Valioliigassa heinäkuun loppuun saakka. Näet kaikki Valioliigaottelut suorana V Sportin kanavilta sekä Viaplay.fi-palvelusta.