Saksan Bundesliiga jatkuu lauantaina ja tunnelma on poikkeuksellisen tiivis jo takana olevan koronatauon takia. Katsojia stadioneille ei päästetä, mutta heti kärkeen pelattava yksi koko maailman suurista derbyistä kerää vielä poikkeuksellisen mielenkiinnon osakseen.

Bundesliigasta monelle tulee ensimmäisenä mieleen Bayern München, mutta kestomenestyjä ei ole osapuolena sarjan suurimmassa yksittäisessä ottelussa – ”Ruhrpott-Derbyssä” Borussia Dortmundin ja Schalke 04:n kesken.

Lauantai-iltapäivällä Dortmundin Signal-Iduna-Park on hiljainen. Kuuluisa ”keltainen seinä” loistaa poissaolollaan, mutta ottelu pelataan ja jännitystä ilmassa on enemmän kuin tarpeeksi.

Tämän tunnistaa myös kauden aikana todella kuumaksi nimeksi ympäri jalkapalloilevan maailman noussut 19-vuotias norjalaishyökkääjä Erling Braut Håland, joka on takonut BvB:lle maaleja liukuhihnalta niin Bundesliigassa kuin Mestarien liigassakin.

– Tuskin maltan odottaa. Olen aiemmin pelannut muissa derbyissä, mutta en ikinä missään tällaisessa, Haaland hihkui seuran tv-kanavan haastattelussa.

Lauantain derbyä voi muiden Bundesliigan otteluiden tavoin seurata suorana lähetyksenä Viasatin kanavilta ja Viaplaysta.