Turkulainen superlupaus pääsee seuraan jossa kasvaa supertähtiä

© Kuva: Ilari Isotalo

TPS:n lahjakas nuori pelimies Onnipekka Pajula jatkaa uraansa hollantilaisen FC Groningenin akatemiassa.

16-vuotias Pajula siirtyy Hollantiin lainasopimuksella, joka kestää kesäkuuhun 2021 asti. FC Groningenilla on mahdollisuus lunastaa Pajulan pelaajaoikeudet lainajakson jälkeen TPS:ltä kokonaan.

Hyökkääjälupaus on harjoitellut jo TPS:n edustusjoukkueen mukana, mutta hän on pelannut pääasiassa TPS:n P17-ikäluokan joukkueessa. Hän debytoi viime vuoden huhtikuussa seuran edustusjoukkueessa harjoitusottelussa Rauman Pallo-Iiroja vastaan ja viimeisteli heti kaksi maalia. Pajula pelasi viime kaudella TPS:n P17-ikäluokan joukkueessa yhteensä 19 virallista sarjaottelua ja viimeisteli niissä 21 maalia.

Pajula on jo toinen nuori TPS-pelaaja, joka siirtyy FC Groningenin akatemiaan vuoden sisällä. Samaa vuoden 2003 ikäluokkaa oleva toppari Nikolas Talo siirtyi FC Groningenin akatemiaan viime vuoden heinäkuussa. Pajula ja Talo kuuluvat tällä hetkellä myös Suomen U17-ikäluokan maajoukkueeseen.

Vuonna 1971 perustetun FC Groningenin edustusjoukkue pelaa tällä hetkellä Hollannin pääsarjassa, Eredivisiessä. Seurasta on lähtenyt vuosien varrella vielä suurempiin seuroihin monta maailmanluokan pelaajaa, kuten FC Liverpoolin Virgil van Dijk sekä FC Barcelonan Luis Suárez. Suomalaispelaajista seuraa ovat edustaneet A-maajoukkueen nykyinen kapteeni Tim Sparv sekä myös TPS:ssä pelaajaurallaan esiintyneet Njazi Kuqi ja Jussi Nuorela.

Lähde: TPS:n verkkosivut


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.