Tuleeko välikausi? – Mikä mättää Ovie?

© Kuva: Getty Images

Washington Capitalsin kapteeni ja kestotykki Alex Ovetskin on aloittanut kautensa todella heikosti. Ainakin, jos peilataan miehen normaaleihin tehoihin. Pari tärkeää voittomaalia on toki tullut, mutta tilastojen valossa Ovetskin on menossa koko uransa heikointa kautta kohti. Eikä parannusta tullut tilanteeseen viime yön otteluissa, kun Boston Bruins möyhensi Capitalsin ykkösketjun Brad Marchandin johdolla.

Ovetskin ei johda edes oman joukkueensa maalitilastoa. Hän on tehnyt sarjassa seitsemän maalia eli saman määrän kuin voimahyökkääjä Tom Wilson. Jakub Vrana on tehnyt yhden maalin enemmän ja enemmänkin syöttötaidoistaan tunnettu Nicklas Bäckström kolme maalia enemmän kuin yleensä salettivarma maalintekijä Ovetskin. Oman joukkueensa pistepörssissä hän on Wilsonin kanssa jaetulla sijalla kolme.

NHL:n tilastosivuja saa maalintekijätilastossa selata aika pitkälle ennen kuin nimi ”Ovetskin” tulee vastaan. Yleensä se on heti siinä ensimmäisillä riveillä, mutta nyt joutuu ottamaan käyttöön alasivun. Tällä hetkellä Ovetskin on jaetulla sijalla 68 eikä se ole kovin mairittelevaa useamman kerran koko sarjan maalikuninkuuden voittaneelle pelaajalle.

Tuleeko tästä odotettu – ja monen toivomakin – notkahdus? Ovetskin peli on yritteliästä ja hyvää, mutta tietty terävyys siitä puuttuu. Jää nähtäväksi, löytyykö se kuluvalla pikakaudella vai jääkö harvojen kautta aikojen maalintekijätilastossa olevien legendojen ohittelu tuleville kausille. Toisaalta Ovetskinin vaisut tehot eivät ole juuri näkyneet Washingtonin menestyksessä, sillä joukkue johtaa Itäistä divisioonaa tasapisteissä Islandersin kanssa. Onkin täysin mahdollista, että Ovetskin löytää vielä jyvänsä kauden edetessä ja nousee taistelemaan jälleen tilastojen kärkisijoista – ja sehän olisi vain hyvä hihaässä Capitalsille.

V sport kanavat ja Elisa viihde Viaplay näyttävät kaikki NHL-ottelut kanavillaan ja palvelussaan.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.