Liigaseura TPS:n päätös päättää varakapteeni Jonne Virtasen sopimus juuri ennen kauden alkua on herättänyt paljon keskustelua.

Virtanen, jolla olisi ollut vielä kaksi vuotta jäljellä sopimustaan TPS:n kanssa, kertoi näkemyksensä tapahtumasta torstaina Turun Sanomille. Nyt on TPS:n vuoro kertoa asiasta oma näkemyksensä. TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen kertoo miksi sopimus purettiin.

–  Päätös oli mielestämme oikeutettu ja perustui seuran arvoihin. Se tehtiin harkiten ja perustelluin syin. Jonne on ollut tärkeä pelaaja joukkueelle, sekä kannattajien ja valmentajien arvostama pelaaja. Sopimuksen päättäminen vain viikko ennen kauden alkua on iso päätös, jota ei tehty kevein perustein, Jokinen kertoo Turun Sanomille.

TPS ei kuitenkaan kerro Virtasen sopimuksen päättämiseen johtaneita syitä.

– Kunnioitamme työntekijän yksityisyydensuojaa, emmekä julkaise työntekijöihin liittyviä, suojattavaksi määriteltyjä tietoja.

Turun Sanomien toimittaja uteli päävalmentaja Kalle Kaskisen roolia tapahtumaketjussa.

– Kaskisella ei ollut mitään tekemistä Jonnen hyllytykseen johtaneiden tapahtumien tai hyllytyspäätöksen kanssa. Päätöksen hyllyttämisestä teimme minä ja (urheilutoimenjohtaja) Antero Niittymäki perustuen urheilujohdon itse todistamiin tapahtumiin pelimatkalla, Jokinen kertoo.

Turun Sanomat tiedusteli TPS-johdolta, miksi alun perin päätettiin olla kertomatta syitä Virtasen hyllytykseen.

– Halusimme olla avoimia ja kertoa kannattajille Jonnen vapauttamisesta seuran toiminnasta heti, kun tieto oli kerrottu joukkueelle. Emme halunneet, että tieto tulee ulkopuolisten tietoon huhuina epävirallisista lähteistä. Hyllytyksen jälkeen halusimme antaa Jonnelle riittävästi aikaa valmistautua viralliseen kuulemiseen, Jokinen sanoo Turun Sanomien haastattelussa.

Lähde: Turun Sanomat