TPS eteni sunnuntaina Torniossa P15-ikäluokan Kai Pahlman -lopputurnauksen ykköseksi ja Suomen mestaruuteen.

Helpolla ykköstila ei irronnut, sillä TPS sai urakoida kaikissa pudotuspelivaiheen kolmessa ottelussa jatko-ottelut ja rangaistuspotkukilpailut päälle. Lopputulos oli kuitenkin joka kerta turkulaisille voitollinen ja näin mestaruus napsahti tilille.

Finaali oli kaikkiaan hyvin tasainen ja sekä TPS että OLS pystyivät luomaan etenkin erikoistilanteista hyviä maalipaikkoja, mutta osumia ei nähty sen enempää varsinaisella peliajalla kuin jatko-ottelussakaan ja ratkaisu jouduttiin hakemaan rangaistuspotkuilla.

Vahvasti TPS-maalilla esiintynyt Niklas Harju torjui jälleen kaksi rangaistuspotkua ja ratkaisevan pilkun OLS-maaliin upotti Onnipekka Pajula.

TPS onnistui pudottamaan niin FC Hongan kuin HJK:nkin ennen OLS:n kaatumista finaalissa. Turkulaisten kivijalka oli vankka puolustus, sillä omaan verkkoon upposi pudotuspeleissä vain yksi maali. TPS-toppari Nikolas Talo palkittiin myös turnauksen parhaana pelaajana.

Pohjan stadionille oli kerääntynyt finaalia katsomaan runsaasti yleisöä ja Torniossa ja Haaparannalla pelattu turnaus sai näin arvoisensa hienon päätöksen.

Lähde: SPL tiedote