CHL jatkuu TPS:n ja Jukureiden osalta sunnuntaina alkulohkon toisilla otteluilla. TPS saa vastaansa sveitsiläisen EV Zugin ja Jukurit tanskalaisen Aalborg Piratesin.

TPS avasi alkulohkon ottelunsa perjantaina kaatamalla slovenialaisen Olimpijan 3-2. Zug sen sijaan aloitti pelit kaatamalla Grizzlys Wolfsburgin selvästi 5-2.

TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas tiedostaa, että sunnuntaina vastaan asettuu astetta kovempi vastustaja kuin perjantaina.

– Zug on Euroopan kärkijoukkueita. Se on luisteluvoimainen joukkue, joka paineistaa kovaa ja joukkueesta löytyy hyviä yksilöitä. Meidän on pistettävä parastamme voittaaksemme, Ahokas ennakoi CHL:n tiedotteessa.

Avausottelussa TPS sai puhdistettua karstat koneesta ja Ahokas löysi siitä opittavaa sunnuntain otteluun.

– Kiekollisesti meidän pitää olla järkevämpiä ja pysyä rangaistusboksista pois. Muutama pelaaja tippui rivistä perjantain pelissä, mutta katsotaan mikä heidän tilanteensa on sunnuntaina, Ahokas pohtii.

TPS ja EV Zug iskevät yhteen Gatorade Centerissä kello 19.00 alkaen.

Jukurit hakee avausvoittoa

Jukurit avasi oman CHL-taipaleensa 2-5-tappiolla Luleå Hockeylle. Pohjoismaiset vieraat jatkuvat sunnuntaina, kun vastaan asettuu tanskalainen Aalborg Pirates.

Luleå ottelu toimi hyvänä oppina Jukureille.

– Se oli hyvä muistutus sekä pelaajille että meille valmentajille, että todella paljon töitä edessä, jos meinataan mennä Euroopan huipulle, päävalmentaja Olli Jokinen miettii.

Jukurit on ensimmäistä kertaa mukana CHL:ssä ja Jokisen mukaan nyt alkujännitys on saatu karistettua pois.

– Jos perjantaina oli pikkaisen jännitystä vielä havaittavissa, niin nyt on ainakin CHL-kaste tehty. Ei pitäisi enää olla alkujännitystä sunnuntaina.

Aalborg aloitti CHL:n voittamalla Sparta Prahan vieraskentällä 3-2. Jokinen tiedostaa, että edessä on taas kova ottelu.

– Hyvä joukkue on taas vastassa. Organisaationa he ovat aika lailla samankokoinen kuin mekin. Pelin vaade on jälleen kova. Nämä pelit ovat kermaa kakun päälle, kun pääsemme pelaamaan eurooppalaisia huippujoukkueita vastaan, Jokinen pohtii.

Jukurien ja Aalborg Piratesin ottelu Ikioma Arenalla alkaa kello 19.00.