Arvokisat.com arvioi Minskin MM-kisojen alla kisojen ennakkoon suurimmat tähdet.

1. Aleksander Ovetshkin, Venäjä

– Tehnyt NHL:ssä viitenä kautena uransa aikana yli 50 maalia, niin myös tälläkin kaudella. Tällä hetkellä hän on maailman parhaita pelaajia, aiheuttaa aina vaaran vastustajan maalille ollessaan kentälle. Ylivoimalla mies on todellinen pelote laukauksensa ansiosta. Turhaan ei kolmen Hart Trophyn miestä kutsuta Aleksanteri Suureksi.

2. Nathan McKinnon, Kanada

– Tulokaskauden tehot NHL:ssä puhukoot puolestaan. 63 pistettä syntyi kokonaisvaltaisesti huippulaadukkaan pelaamisen ansiosta. Miehen luistelutaito ja pelisilmä ovat vertaansa lailla. Hän on 18-vuotiaanakin yksi kisojen suurimpia tähtiä.

3. Pekka Rinne, Suomi

– Ollut vuodesta toiseen Nashville Predatorsin tärkein pelaaja. Rinne on kiistatta NHL:n parhaita maalivahteja terveenä pelatessaan. Peittävä ja kokoisekseen hyvin liikkuva maalivahti, antaa joukkueelleen aina mahdollisuuden voittaa.

4. Kevin Bieksa, Kanada

– Varmaakin varmempi puolustaja joukkueelleen. Hän on myös kiekollisena hyvä ja ylivoimalla viivapelote kovan lämärinsä ansiosta. Yleisesti häntä pidetään johtajatyyppinä, joka ei kaihda fyysistä peliä. Tulee olemaan erittäin arvokas pelaaja Kanadalle.

5. Petri Kontiola, Suomi

– Viime kevään MM-kisojen sankariteot eivät ole unohtuneet. Voitti pistepörssin huikeilla 8+8 tehoilla. On Leijonien selkeä pelillinen johtaja, jonka harteilla on ylivoiman pyörittäminen ja tehoista vastaaminen. ”Konna” tekee ketjukavereistaan entistä parempia ja hänen onnistuessaan Suomi menee kisoissa pitkälle.