Pittsburgh Penguisin ja Minnesota Wildin putoaminen NHL:n pudotuspeleistä vapauttaa ison kasan tähtipelaajia MM-spekulaatioihin.

Vaikka suurimmat tähdet eivät olisikaan kiinnostuneita Minskin matkasta, on nimien pyörittely aina herkullista.

Arvokisat.com listasi viisi suurinta tähteä, jotka vapautuivat muiden maiden kuin Leijonien käyttöön.

1. Jevgeni Malkin, Venäjä

Iso ja taitava venäläishyökkääjä oli voittamassa Stanley Cupia vuonna 2009 Pittsburgh Penguinsin riveissä. Hänet valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi, minkä ansiosta Malkin voitti Conn Smythe Trophyn. Pelien koventuessa ja haasteiden kasvaessa hän pystyy nostamaan tasoaan entisestään. Isokokoinen ja kiekollisesti erittäin taitava Malkin osaa viimeistellä ja on myös loistava pelinrakentaja. Olisi todella kova lisäys Olegs Znaroksin jo valmiiksi todella hyvin pelaavaan porukkaan.

2. Sidney Crosby, Kanada

Yksi maailman parhaista pelaajista. Crosby on todella taitava ja nopea luistelija, joka pelaa ennen kaikkea joukkueelleen. Crosby oli myös mukana Pittsburghin Stanley Cupin 2009 voittaneessa joukkueessa. Crosby on saanut paljon kiitosta taistelutahdostaan. Hän tekee jatkuvasti rajusti töitä kehittääkseen todella vähäisiä heikkouksiaan. Crosby on todellinen johtajahahmo ja voittajatyyppi. Hän on myös voittanut lukuisia henkilökohtaisia palkintoja.

3. Zach Parise, USA

Parise on ehdottomasti yksi Minnesota Wildin kovimpia tähtiä. Hän iski kuluneen kauden pudotuspeleissä Wildin parhaimmat tehopisteet ja runkosarjassakin hänen edellään oli vain Jason Pominville. Hyökkäyspäässä uskomattoman taitava Parise on myös todella älykäs pelaaja. Hän on pienestä koostaan huolimatta erittäin hyvä taklaamaan ja ajaa tilanteisiin kovaa. Hän olisi tärkeä maalintekijä USA:n joukkueessa Minskissä.

4. Jason Pominville, USA

Minnesota Wildin paras pistemies runkosarjassa. Todella monipuolinen pelaaja, jolla on pelisilmää ja taitoa. Johtajatyyppi, joka osaa viimeistellä ja antaa erinomaisia syöttöjä. Pominvillellä ei ole kuitenkaan mitään yksittäistä taitoa, jolla hän erottuisi edukseen.

 

5. Matt Niskanen, USA

Pienikokoinen, mutta taitava kiekollinen puolustaja. Niskanen avaa peliä todella hyvin. Tekee ajoittain virheitä omassa puolustuspäässä ja ottaa tyhmiä jäähyjä. Fyysisellä osa-alueella Niskanen ei ole vahvimmillaan. Nimekäs puolustaja Minskiin, mikäli lähtee vielä mukaan MM-jäille.

Efe Tüze