MM-kisajäillä nähdään kaiken kokeneita veteraaneja, tämän päivän suuria tähtiä ja toki myös nousevia tähtiä. Arvokisat.com listasi MM-jäillä nähtävien nuorten tähtien TOP5:n.

1. Nathan MacKinnon, Kanada

Kesän 2013 NHL:n varaustilaisuuden ykkösvaraus Nathan MacKinnon on yksi ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia. Kuluneella kaudella Colorado Avalanchen nuori kanadalaistähti iski tehot 24+39=63 ja oli näin ollen tulokkaiden paras pistemies. MacKinnon on yhdistelmä nopeutta ja taitoa. Hän on loistava luistelija ja kiekonkäsittelijä, jolla on myös pelisilmää. MacKinnon on myös yllättävän fyysinen ja hänellä on hyvä laukaus.

2. Seth Jones, USA

Nashville Predatorsissa pelaava Seth Jones on tasapuolinen puolustaja, jonka pelissä ei varsinaisesti ole heikkouksia. Hänellä on erityisen hyvä liikkuvuus niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan ja on isoon kokoonsa nähden erittäin hyvä luistelemaan. Jones on myös todella hyvä avaamaan peliä erinomaisen pelinlukutaitonsa ansiosta. Hänen isänsä Popeye Jones on entinen NBA-koripalloilija.

3. Mark Scheifele, Kanada

Kanadalainen Mark Scheifele on taitava ja kokonaisvaltainen keskushyökkääjä. Hänen iso kokonsa sekä hyvä pelinlukutaito tekevät hänestä todella hyvän pelinrakentajan ja maalintekijän. Scheifelen heikkoudet ovat kuitenkin hänen voimakkuus ja fyysinen peli.

4. Tomas Tatar, Slovakia

Nuori Detroit Red Wingsin pienikokoinen laitahyökkääjä Tomas Tatar on loistava pelaaja hyökkäyspäässä. Hänellä on erinomainen kiekonkäsittelytaito ja hän lukee peliä valtavan hyvin. Tatarin vahvuuksia ovat myös ketteryys, luistelunopeus ja tarkka laukaus.

5. Miikka Salomäki, Suomi

Ennakkoluuloton ja röyhkeä pelityyli ovat Miikka Salomäen vahvuuksia. Hän antaa kaikkensa jokaisessa vaihdossa ja tekee todella ahkerasti töitä. Salomäki on erittäin fyysinen hyökkääjä ja tasapainoinen luistelija, joka osaa myös viimeistellä. Välillä taklaa hieman liiankin kovaa ja sääntöjen vastaisesti, ottaen tyhmiä jäähyjä.

Efe Tüze