Maalivahdeilla on jälleen kerran suuri rooli MM-menestyksessä. Arvokisat.com listasi Minskin MM-turnauksen viisi parasta maalivahtia.

1. Pekka Rinne, Suomi

Pekka Rinne on ehdottomasti kisojen paras maalivahti ja Suomen joukkueen tärkein pelaaja. Viime aikoina pitkistä loukkaantumisista kärsinyt huippuveskari palasi takaisin Nashville Predatorsin maalin suulle loppukaudesta. Isokokoinen ja erittäin atleettinen Rinne on terveenä ollessaan NHL:n maalivahtieliittiä. Sen kertoo myös kaksi Vezina Trophy -ehdokkuutta. Rinteen toimiva ja rauhallinen olemus takaavat sen, että mieheen voi luottaa joka tilanteessa.

2. Sergei Bobrovski, Venäjä

Hiljainen persoona ja kovahermoinen taistelija Sergei Bobrovski oli kotimaassaankin tuntematon nimi, kun hän saapui Pohjois-Amerikkaan 2010. Hän pelasin erittäin hyvän tulokaskauden Philadelphia Flyersin riveissä. Ilya Bryzgalovin siirryttyä Flyersiin, Bobrovski haki uutta potkua Columbus Blue Jacketsin riveistä. Kauden 2012-2013 päätteeksi Bobrovski palkittiinkin ensimmäisenä venäläisenä pelaajana maalivahdille annettavalla Vezina Trophyllä. Vielä Sotshin olympialaisissa Venäjän joukkuetta valmentanut Zinetula Bilyaletdinov katuu varmasti vieläkin päätöstään peluuttaa Semyon Varlamovia Suomea vastaan pelatussa puolivälieräottelussa Bobrovskin sijasta.

3. Cristobal Huet, Ranska

Cristobal Huet on aggressiivinen maalivahti, joka sijoittuu todella hyvin. Hän ei ole vahvimmillaan, jos hänet pystyy pitämään liikkeessä jatkuvasti. Kaudella 2009–2010 Huet aloitti Chicago Blackhawksin ykkösveskarina, mutta kauden aikana Antti Niemi syrjäytti hänet ykkösmaalivahdin paikalta. Blackhawks voitti kauden päätteeksi Stanley Cupin, ja Huetista tuli ensimmäinen ranskalainen Stanley Cup -voittaja.

4. Tim Thomas, USA

Kaksinkertaisella Vezina Trophyn -voittajalla ja William M. Jennings Trophyllä palkitulla Tim Thomasilla on mielenkiintoinen tarina Flintin pikkukaupungista, autotehtaiden varjoista Stanley Cup -voittajaksi. Thomas on huippumaalivahti, joka hakee jatkuvasti katsekontaktia kiekkoon. Hän on vahvimmillaan joutuessaan torjumaan useita laukauksia peräkkäin. Thomasin heikkouksina voidaan pitää uhkarohkeita vastaantuloja ja jalkatorjuntoja.

5. Aleksander Salak, Tšekki

Aleksander Salakilla on suuri temperamentti, niin hyvässä kuin pahassa. Salak on ailahteleva maalivahti, sillä hän pelaa välillä ilmiömäisiä otteluita ja välillä todella huonoja. Hänellä on aggressiivinen pelityyli ja hyvä liikkuvuus. Salak pyrkii myös pitämään katseensa koko ajan kiekossa.