Honduras ja Sveitsi iskevät yhteen E-lohkon päätöskierroksen ottelussa. Joukkueet kohtasivat toisensa myös täsmälleen neljä vuotta sitten samassa tilanteessa.

Neljä vuotta sitten Sveitsi junnasi Hondurasin kanssa maalittoman tasapelin ja se pudotti lopulta molemmat pois jatkopeleistä. Tänä vuonna joukkueilla on täysin vastaavanlainen tilanne, sillä tasapeli ei välttämättä riitä Sveitsille ja samaan aikaan Honduras toivoo omalta osaltaan ihmettä.

Honduras aloitti kisat 0-3-tappiolla Ranskalle ja sen jälkeen se taipui Ecuadorille 1-2. Vaikka pisteitä ei ole vielä tullut, niin pieni pilkahdus Hondurasin leirissä nähtiin, kun se onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1982 MM-kisojen.

Sveitsi sen sijaan nousi 2-1-voittoon Ecuadorista ennen kuin lyhistyi Ranskan käsittelyssä 2-5. Jatkoasetelmat otteluun lähdettäessä ovat sellaiset, että Sveitsille riittää tasapeli jos Ranska voittaa omassa ottelussaan Ecuadorin. Honduras tarvitsee sen sijaan voiton sekä Ranskan voiton pitääkseen omat jatkotoiveensa elossa.

Kummankaan joukkueen peli ei ole suoranaisesti vakuuttanut ja etenkin Sveitsi on ollut melkoinen pettymys. Joukkueesta odotettiin tietynlaista mustaa hevosta kisoihin, mutta ei ole täysin pystynyt vastaamaan huutoon. Ottmar Hitzfeldin puolustukseen nojaava pelitapa meni riekaleiksi Steve von Bergenin loukkaantumisen myötä. Von Bergen joutui jättämään loukkaantumisen takia kisat kesken ja hänen puuttumisensa todella näkyi Sveitsin alakerran pelissä Ranskaa vastaan. Ranska repi Sveitsin puolustuksen reikaleiksi.

Koska se panostaa niin vahvasti omaan puolustuspelaamiseen, jää hyökkäyspeli vähemmälle ja sillä onkin ollut vaikeuksia vastustajan puoliskolla. Hyökkäyspelin kannalta tärkeät Gökhan Inler ja Valon Behrami eivät ole yltäneet tasolleen eikä laituri Xherdan Shaqiri ole pystynyt vastaamaan odotuksiin. Kolmikon sekä hyökkääjä Josip Drmic harteilla lepäävätkin sveitsiläisten toiveet hyökkäyspelissä.

Honduras lepää niin ikään puolustuspeliin ja iskee hanakasti vastaan paikkojen avauduttua. Carlos Costly ja Jerry Bengston pystyvät maalintekoon ja Roger Espinoza sekä Andy Najar lähtevät hanakasti laidoiltaan hyökkäämään. Sveitsin onkin oltava tarkkana, sillä ote ei saa herpaantua.

Ottelun tärkeys saattaa näkyä molempien otteissa, mutta toisaalta kumpikin tarvitsee ottelusta voittoa, joten siinä mielessä saatetaan nähdä hyvinkin avoin ottelu eikä neljän vuoden takaista maalitonta tasapeliä.