Mäkihypyn maailmancup jatkui tänään henkilökohtaisella kilpailulla Wislassa. Perjantaisesta karsinnasta tiensä kilpailuun selvittivät Andreas Alamommo ja Eetu Nousiainen.

Suomalaiset eivät yltäneet parhaimpiinsa henkilökohtaisessa kilpailussa ja molemmat jäivät ulos toiselta kierrokselta. Alamommo oli 87,5 metrin hypyllään lopputuloksissa 47:s ja Nousiainen 90 metrin hypyllä 49:s.

– En oikein itsekään tiedä mitä siellä tapahtui. Jonkinlaista ylimääräistä puristusta kisassa, vaikka fiilis oli hyvä ja luottavaisin mielin lähti kisailemaan. Kyllä se hyppy on jossain takaraivossa, nyt se pitäisi vaan saada printattua ulos kilpailutilanteisiin, totesi Nousiainen kilpailun päätteeksi.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna suomalaisittain kotimaisemissa Rukalla. Nousiaisella on harjoituskaudelta alla paljon onnistuneita hyppyjä Rukan mäestä.

– Mäkihän siellä pitäisi olla viimeisen päälle kunnossa. Odotan ensi viikonlopulta hyviä hyppyjä ja viime viikon leiri Rukalla antoi hyvää osviittaa.

Päävalmentaja Lauri Hakola kertoi hyppyjen passiivisuuden vaivanneen eilisen tapaan.

– Kilpailu oli haastava, olosuhteidenkin puolesta. Hyppyyn kun ei tule energiaa keulalta, niin ei lennä riittävän pitkälle. Ei tässä yhden viikonlopun jälkeen aleta hätäilemään, katse ylhäällä ja yksinkertaisiin perusasioihin keskittyen kohti Rukaa.

Sunnuntain henkilökohtaisen kilpailun voitti Norjan Daniel-Andre Tande ennen toiseksi yltänyttä Slovenian Anze Lanisekia. Kolmannen sijan nappasi isäntämaan Kamil Stoch.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote.