Huuhkajien kapteeni Tim Sparv jätti pelikentät viime vuoden lopussa. Sparvin suurimmat saavutukset tulivat maajoukkuepaidassa, mutta seurajoukkuepuolella kirkkaimmat valot jäivät saavuttamatta. Sparv kuitenkin johdatti kapteenina Pikkuhuuhkajat EM-lopputurnaukseen vuonna 2009 ja kantoi nauhaa myös, kun Huuhkajat selvitti historiallisesti tiensä arvokisoihin.

– Minulle jäi kokonaisuudessaan hyvä maku urastani. Olen ylpeä siitä mitä olen saanut kokea etenkin maajoukkueen kanssa ja mitä olen saavuttanut. Lopputurnauspaikka oli tietenkin sellainen uran kohokohta. Iso osa identiteettiäni oli edustaa maajoukkuetta ja Suomea, ja olin siitä aina ylpeä, Norvalla FF:n kasvatti kertoo Palloliiton verkkosivujen haastattelussa.

Sparv siirtyi 16-vuotiaana Southamptonin akatemiaan. Samassa joukkueessa pelasivat muun muassa Real Madridin Gareth Bale, pitkään muun muassa Arsenalissa ja Englannin maajoukkueessa pelannut Theo Walcott, Valioliigassa pitkään pelannut Nathan Dyer sekä Liverpoolissa ja Englannin maajoukkueessa pelannut Adam Lallana.

Sparvin seurajoukkueuran parhaat vuodet osuivat tanskalaisen FC Midtjyllandin riveihin, jota hän edusti kuuden kauden ajan. Hän voitti kolmasti Tanskan mestaruuden ja pääsi pelaamaan myös Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

– Seurajoukkuetasolla minulla oli tietenkin uran alkuvaiheilla isompia unelmia kuin mihin lopulta päädyin. Tein kuitenkin kaikkeni sen eteen, että olisin päässyt pelaamaan isompiin sarjoihin. Tällä kertaa se ei vain riittänyt. En ole siitä katkera, etten päässyt pidemmälle, vaan tyytyväinen että sain kokea eri maita sekä eri kulttuureja ja oppia niistä ja saanut paljon informaatiota. Olin 18 vuotta ulkomailla ja mielestäni se on aika kova suoritus, Sparv muistelee.

Lähde: Palloliiton verkkosivut