Tiesitkö tämän Veikkausliigajoukkueen kapteenista? Kentällä kerätyt rahat menneet myös hyväntekeväisyyteen

© Kuva: Juha Tamminen
Jatkuuko Freiburgin alamäki perjantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Mika Hilander on kartanut kortensa kekoon hyväntekeväisyysprojekteissa.

Kaudella 2017 Hilander järjesti nollapeleihinsä perustuvan hyväntekeväisyyskampanjan. Hän raotti omaa palkkapussiaan ja sai lisäksi mukaan kymmenen yritystä, jotka kukin lahjoittivat kampanjaan 60 euroa nollapeliä kohden.

Tuona kautena Hilander piti maalinsa puhtaana Veikkausliigassa peräti 14 kertaa, mutta ei pelannut sarja-avauksessa FC Lahtea vastaan täysiä minuutteja, joten lopulliseksi summaksi kertyi 13 nollan tuotot eli 7800 euroa. Kampanjan tuotto ohjattiin tänä vuonna valmistuvalle Tampereen lastensairaalalle.

Ilveksen kapteenina toimivalta Hilanderilta kysyttiin Suplan Veikkausliigan ja Naisten liigan podcastissa, onko vastaavaa kampanjaa luvassa kaudella 2019.

– Se oli yllättävän aikaa vievää, että tuommoisenkin organisoi. En ehtinyt nyt tänä talvena, mielessä oli, mutta olen ajatellut, että tuossa kesällä jotain koettaisi kehitellä, Hilander vastasi.

– Minulla on tuossa hyvä verkosto ihmisiä, tuttuja ja puolittuttuja, joiden kanssa olen ollut yhteydessä. Kyllä he olisivat lämpimästi mukaan lähdössä. Se on minusta kiinni.

Hyväntekeväisyys on henkisesti hänelle palkitsevaa.

– On kiva, että pystyy välillä auttamaan ja tekemään jotain hyvää futiksella.

Suplan uusimman Veikkausliiga ja Naisten liiga -podcastin jakson pääset kuuntelemaan täältä.

Jatkuuko Freiburgin alamäki perjantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!