Iltalehti kertoo koripalloliiga NBA:n Chicago Bullsissa tulokaskaudellaan loistaneen Lauri Markkasen saavan oman nimikkoburgerin Suomeen.

Kyseistä purilaista on mahdollisuus päästä nauttimaan helmikuussa Hook-ravintoloissa Helsingissä, Turussa ja Tampereella.

Jokaisesta myydystä hampurilaisesta osa menee Markkasen kasvattiseuran HoNsU:n junioritoimintaan, erityisesti vähävaraisten lasten tukemiseen.

Lauri Markkanen -burgeri ei ole tavallisimmasta päästä. Kyseessä on kasvishampurilainen, jonka välistä löytyy kasvispihvi, sipulirenkaita ja ranch -kastiketta. Sämpylä on omatekoinen.

Markkasen Pekka-isä välitti Iltalehden kysymykset pojalleen. Lehti tiedusteli, miksi Markkanen halusi nimikkoburgerin.

– Kasvisburgerin tuotosta menee osa kasvattajaseurani HoNnsU:n junioritoimintaan vähävaraisten nuorten tukemiseen. Sain aikoinaan itse tukea leirimaksuissa, jotta kaikki ei mennyt vanhempien kukkaroista, Lauri Markkanen kertoi Pekka Markkasen välityksellä.

Kasvisvaihtoehtoa Lauri Markkanen perusteli sillä, että välttää punaista lihaa ja hän pitää kasvisruuasta.

213-senttinen koripallolahjakkuus kertoi nauttivansa päivässä noin 4000 kilokaloria.

– Aamulla puuroa ja marjoja, sitten lounaalla hiilihydraattipitoista kana- tai kalapastaa. Välipaloina pitkin päivää syön energiapitoisia välipaloja ja päivällinen on aika myöhään yleensä kalaa tai kanaa. Kun syön päivällisen myöhään, varsinaista iltapalaa ei enää ole, Markkanen kertoi ja sanoi ikävöivänsä Suomesta irtokarkkeja.