Että yksi Englannin vuoden 1966 MM-lopputurnauksen suurista nimistä ei ollut pelaaja eikä edes mikään muu minkään joukkueen edustaja, vaan koira nimeltä Pickles.

MM-kisojen mestaruuspalkinto Jules Rimet -pokaali nimittäin varastettiin ennen lopputurnausta ollessaan näytteillä Lontoossa. Pokaalia metsästettiin – tässä tapauksessa sananmukaisesti – kissojen ja koirien kanssa ja Pickles löysi sen lopulta sanomalehteen käärittynä pensaan alta lontoolaisessa puistossa.

Tämän episodin jälkeen itse lopputurnauskin saatiin käyntiin heinäkuun alussa ja suurta jalkapallon juhlaa ei englantilaiskentillä nähty. Neljä vuotta aiemmin Chilessa selkeästi esille noussut trendi kovaotteisesta ja puolustamiseen keskittyvästä jalkapallosta saavutti huippunsa vuoden 1966 kisoissa. 0-0-tuloksia ei alkulohkovaiheessa tosin nähty kuin kaksi, mutta Länsi-Saksan 5-0-voitto Sveitsistä jäi ainoaksi ”vanhan ajan tulokseksi”.

Kisojen maalijuhlat nähtiin puolivälierässä Goodison Parkilla Liverpoolissa. Pohjois-Korea karkasi yllättäen 25 minuutissa 3-0-johtoon Portugalia vastaan, mutta kisojen tähtipelaaja Eusébion neljän maalin siivittämänä Portugali käänsi pelin 5-3-voitokseen. Portugalin tie nousi kuitenkin pystyyn välierässä Englannille kärsityn 1-2-tappion myötä.

Jos itse lopputurnaus ei jalkapalloilullisesti tarjonnut suuria elämyksiä, niin finaalista puhutaan vielä tänä päivänäkin tasaisin välein. Englannin ja Saksan välisen finaalin ”ikuisuusaihe” on Geoff Hurstin jatkoajalla laukoma Englannin 3-2-voittomaali – tai ”maali”. Hurstin laukaus pamahti ylärimaan, josta se kimposi alaspäin ja takaisin kentälle, mutta kävikö pallo maalissa… Rajamies Tofiq Bahramov liputti järkähtämättä maalin merkiksi ja vielä vuosikymmenten jälkeenkään ei ole sitovasti voitu osoittaa ylittikö koko pallo maaliviivan vai ei. Päätös kuitenkin pysyi ja Hurst varmisti vielä Englannin mestaruuden 4-2-osumallaan. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että Englanti oli hyvin lähellä voittoa jo varsinaisella peliajalla. Saksan Wolfgang Weberin viimeisen minuutin tasoitusmaali nosti sekin melkoisen protestimyrskyn, eivätkä englantilaisten väitteet pallon osumisesta käteen ennen maalia ole nekään jälkikäteen katsottuna perusteettomia.