Kaksi vuotta sitten Seefeldissä Norjan Therese Johaug rohmusi kaikilta henkilökohtaisilta matkoilta MM-kultaa lukuun ottamatta sprinttejä, johon hän ei osallistunut. Ensi viikolla alkavien Oberstdorfin MM-kisojen alla Johaug on osoittanut haavoittuvuutensa. Kolme viikkoa sitten niin Yhdysvaltojen Jessica Diggins kuin Ruotsin Linn Svahn kukistivat norjalaisen normaalimatkoilla Falunin maailmancupissa.

Lauantaina Oberstdorfiin matkustava Johaug odottaa nälkäisenä viikon päästä käynnistyviä MM-kisoja. Johaug aloittaa urakkansa ensi viikon lauantaina, kun ohjelmassa on 15 kilometrin skiathlon.

– Toivon taistelevani mitaleista niillä matkoilla, joissa kilpailen. Tavoitteenani on palata kotiin kultamitalin kanssa. Se on tavoite, mutta tiedän, että mukana on monta kovaa hiihtäjää, kuten näimme Falunissa, Johaug kertoi SportExpressenille.

Edellisissä MM-kisoissa ainoa matka, mistä Johaug ei saanut kultaa, oli viesti, jossa Ruotsi vei voiton. Ruotsalaisnaiset ovat olleet tälläkin kaudella erittäin vahvoja, joten viestin voitosta on odotettavissa jälleen kiihkeä otatus Norjan ja Ruotsin välillä. Johaug asettaa ennakkosuosikin paineet naapurille.

– On selvää, että Ruotsi on suurin suosikki. Siitä ei ole epäilystäkään. He puolustavat kultaa Seefeldistä ja me yritämme haastaa heidät, Johaug sanoi.

– Jos haluamme voittaa Ruotsin, meillä on oltava huippupäivä kaikin mahdollisin tavoin.

Hiihdon MM-kilpailut alkaa ensi viikon torstaina sprinttikilpailuilla. Naisten viesti hiihdetään viikkoa myöhemmin 4. maaliskuuta.