Tottenhamin riveissä pelannut Teemu Tainio kertoo Suplan Week of Football -podcastissa, että Tottenhamin ja Arsenalin väliset ottelut olivat aina poikkeustapaus. Sunnuntaina joukkueet iskevät yhteen Valioliigassa – tällä kertaa ei olla aivan kärkisijoilla, mutta ottelun merkitys on silti suuri.

Myös Tainio odottaa innolla kahden lontoolaisen kohtaamista

– Todella odottava fiilis, kun aletaan pari, kolme viikkoa ennen peliä puhumaan siitä. Siinä on muutakin välissä, mutta ne jää vähän pois laskuista, kun kaikki puhuu vain tästä. Silloin minun alkuvaiheina Tottenhamissa oli aika selkeä asetelma, että Arsenal oli parempi joukkueena. Oli aina ylempänä sarjassa, mutta se alkoi pikku hiljaa muuttumaan, nykyinen Hakan valmentaja muistelee pelivuosiaan.

– Alettiin voittaakin niitä ja kilpailuasetelma meni mielenkiintoisemmaksi. Se oli silloin minun alkuaikoina Tottenhamissa oikeastaan ainoa lohtu, että voitettiin se Arsenal. Mutta sitten myöhemmin se on kääntynyt siihen, että nyt pitää olla Arsenalin yläpuolella myös sarjassa.

Lähtökohdat ennen ottelua olivat, ja ovat vieläkin, selvät: hävitä ei saa.

– Se on pakkovoitto. Nyt on poikkeusolot, mutta silloin kun on yleisöä niin se on pakkovoitto. Hirveä draivi päällä ja yleisö puskee eteenpäin. Se on mahtava peli olla mukana. Siinä on aina vaarana, että se menee ylilatautumiseen, mutta kyllä silloin kun peli alkaa, niin unohtuu ne panokset ja sitten mennään vaan täysillä. Mutta kyllä se lähtökohtaisesti on se kotivoitto, Teemu Tainio kertoi Week of Football -podcastissa.

V Sport ja Viaplay näyttävät Tottenhamin ja Arsenalin välisen kamppailun sunnuntaina. Ohjelmassa on myös Wolves-Everton, Aston Villa-Crystal Palace sekä Bournemouth-Leicester.