Teemu Pukki viis veisaa maalikuninkuudesta, jos Norwich ei nouse – ”Ottaisin valioliiganousun sata kertaa sadasta”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Norwich City koreilee Englannin Championshipin eli maan toiseksi korkeimman sarjatason piikkipaikalla 38 ottelun jälkeen. Ero toisena olevaan Sheffield Unitediin on neljä pistettä, kun jäljellä on kahdeksan kierrosta.

Sarjakärjen suurin sankari on ollut maalipörssin kärkinimen Teemu Pukin koko kauden kestänyt huima vire. Täksi kaudeksi tanskalaisesta Bröndbystä Norwichiin siirtynyt Pukki on paukuttanut Championshipissä huimat 24 maalia ja antanut kaiken kukkuraksi peräti 10 maaliin johtanutta syöttöä.

Suomalaiskärki ei pidä nykyvirettään yhden kauden sensaationa vaan sanoo sen startanneen jo Tanskassa.

– Luulen sen lähteneen jo Tanskan-ajoilta. Minulla oli kaksi tosi hyvää kautta siellä ennen kuin lähdin pois. Sieltä on saanut sellaisen hyvän itseluottamuksen. Ehkä myös on vähän muuttanut sinä aikana omaa peliä. Olen vähän eri tyylinen kuin ennen sitä, Pukki selitti Huuhkajien Facebook-livelähetyksessä perjantaina.

– Ja muutenkin kotona on kaikki hyvin ja sieltä saa myös paljon tukea ja mahdollisuuden tehdä omaa parastaan, yhden pienen lapsen isä Pukki jatkoi.

Siirtyessään Championshipiin Pukki oli kuullut sarjan olevan todella fyysinen luonteeltaan. Hän luuli, että peli on usein saman kaavan mukaista: pitkä päätyyn ja perään.

Hänen käsityksensä kuitenkin muuttui huimasti jo harjoituskaudella. Kaiken kukkuraksi hän on nauttinut siitä, että on osoittanut ihmisten puheita vääriksi. Moni varmasti epäili pienikokoisen Pukin pärjäämistä maineeltaan kovaotteisessa sarjassa, mutta kuinkas kävikään: Pukki on ollut sarjan kuumin nimi.

– Se onkin aika päinvastaista. Loppujen lopuksi siellä on aika monta joukkuetta, jotka pelaavat hyvää futista lyhytsyötöillä. Se on kyllä tosi mielenkiintoinen sarja. Olen todella tyytyväinen, että tein päätöksen silloin lähteä sinne. Ei se ole ainakaan ollut liian fyysistä minulle. Kyllä siellä on ihan hyvin pärjännyt.

Norwich on tyrkyllä ensi kaudeksi Valioliigaan. Pukki kuitenkin muistuttaa, että pelattavaa riittää runsaasti ennen puheita sarjavoitosta. Championshipin kaksi ensimmäistä nousevat suoraan.

– Se on kaukana vielä. Tässä on kahdeksan peliä jäljellä. Tietty se on ihan meistä itsestämme kiinni, mutta tiedostamme senkin, että tässä on aika paljon tehtävää ennen kuin sitä pääsee juhlimaan. Sitten kun mennään takaisin sinne, täytyy joka päivä olla täysi keskittyminen treeneihin ja peleihin, Pukki sanoi ja jatkoi:

– Siinä on vielä paljon duunia edessä, että pääsee sanomaan, että nousee. Kyllä se on vielä auki ja kaikki on omissa käsissämme. Pyrimme tekemään sen eteen kaikkemme, että niin tapahtuisi.

Maalikuninkuus ei paljon Pukin mielialaa kohottaisi siinä vaiheessa, jos Norwich jäisi ilman himoittua sarjanousua.

– Se olisi minulle todella iso pettymys. Ihan sama missä olen pelannut, niin joukkueet tulevat tietty ensin minulle.

– Ottaisin valioliiganousun sata kertaa sadasta ennemmin kuin maalinkuninkuuden.

Nations Leaguen lohkovaiheessa Suomelle maaleja paukuttanut Pukki lienee tuttuun tapaan Huuhkajien avauskokoonpanossa lauantain EM-karsinta-avauksessa Italiaa vastaan. Udinessa pelattava ottelu alkaa klo 21.45 Suomen aikaa. EM-karsinnat näkyvät Viasatilla ja Viaplayssa, joka näyttää kaikki karsintaottelut. Suomen kaikki karsintaottelut näkyvät myös Viafreellä.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?