Teemu Pukki oli avainroolissa Nations Leaguen avausottelussa tehtyään Suomen voittomaalin Unkarin verkkoon. Huuhkajien ykköshyökkääjältä odotetaan tehoja myös Viroa vastaan tiistaina Turussa. Suomi päihitti Viron viime vuoden marraskuussa selvin lukemin 3-0. Pukki oli tuossa pelissä avauskokoonpanossa.

– Voitimme heidät 3-0, mutta heiltä puuttui jotain jätkiä. He puolustavat tosi tarkkaan ja vastassa on viiden puolustajan linja. Meillä pitää olla liikettä hyökkäyksessä, jos haluamme, että siellä jotain tapahtuu, Pukki toteaa.

Suomen pitää olla tarkkana, kun oma joukkue menettää pallon.

– Molemmissa päissä pitää olla hereillä. Kyllä hekin osaavat hyökätä hyvin vastaan.

Suomen hyökkäykset olivat Unkari-pelissä pääosin vastahyökkäyksiä. Pukki odottaa nyt erilaista iltapuhdetta.

– Ei varmasti tule niin paljon vastahyökkäyksiä, mutta kyllä niitäkin jonkun verran tulee. Nyt ne pitää käyttää vielä paremmin hyödyksi kuin Unkaria vastaan. Siinä pelissä oli monta vastahyökkäystä, jotka olisi pitänyt päättää paremmin.

– Uskon, että meillä on enemmän pallo ja meidän pitää liikuttaa sitä kärsivällisesti ja äijien pitää liikkua, jotta sinne hyökkäykseen tulee sitä tilaa, maalitykki toteaa.

Pukki nauttii pelaamisesta Turun Veritas Stadionilla.

– Kyllä mä tykkään. Tyttöystävä on täältä kotoisin. Täällä tulee kuitenkin joka kesä käytyä. Näkevät tyttöystävänkin sukulaiset sitten pelin.

Viasat, Viaplay ja Viafree näyttävät Suomen ja Viron välisen ottelun suorana lähetyksenä. Peli potkaistaan käyntiin klo 21.45, mutta studio-osuus pyörähtää käyntiin jo klo 21.00.