Teemu Pukin Norwich putosi kauden päätteeksi taas Valioliigasta, ja ainakin näillä näkymin Pukki on jatkamassa seurassa ensi kaudellakin.

Elisa Viihde Viaplayn jalkapalloasiantuntija Mika Kottila otti kantaa Pukin tilanteeseen Suplassa ilmestyvässä Week of Football -podcastissa.

– Jokainen meistä haluaa nähdä Teemun Valioliigassa ja mahdollisimman hyvässä joukkueessa. Teemu ei ole saanut pelata edes keskikastin joukkueessa Valioliigaa, hän muistutti.

Pukki teki tälläkin kaudella 11 maalia, vaikka joukkue oli ylivoimaisesti sarjan kehnoin. Kottila ja podcastin juontaja Panu Markkanen muistuttivat kauden lopun kommenteista, kun Jussi Jääskeläinen sanoi Pukin kauden viimeisen maalin yhteydessä Viaplayn studiossa, että jos Pukki siirtyisi vaikka Brightoniin, hän tekisi 20 maalia. Pasi Rautiainen komppasi tuolloin, että missä tahansa muussa joukkueessa Pukki iskisi 15 osumaa

– Yhdyn siihen, mitä rakkaat kollegani sanovat. Jos Jässi sanoo 600 ottelun kokemuksella 20 ja Pasi 15, niin ehkä se maalimäärä menisi jonnekin sinne välimaastoon. Perustana siihen on se, että Teemu on tehnyt kaksi kertaa putoajajoukkueessa yli 10 maalia. Kun se putoajajoukkue on ollut oman sarjansa parhaimpia, hän on tehnyt lähemmäs 30 maalia! Tämä puoltaa sitä, että jos hänet tiputettaisiin Brightoniin tai johonkin muuhun keskikastin joukkueeseen, niin lukemat olisivat sitä luokkaa, mitä Pasi ja Jässi ovat puhuneet, Kottila sanoi.

Valioliiga ja Englannin Championship näkyvät syksyllä jälleen Elisa Viihde Viaplayssa ja V Sport Suomi -kanavilla.

Lähde: Week of Football -podcast: https://www.supla.fi/audio/4099530