Vielä pari viikkoa sitten näytti siltä, että yksi takavuosien vakio-osallistuja Mestarien liigaan, Arsenal, tekee paluun huippujen joukkoon. Mutta sitten alkoi tapahtua kahdessa osoitteessa, molemmat Pohjois-Lontoosta.

Arsenalin peli alkoi sakata ja Tottenham sai kirivaihteen päälle. Joukkueiden välisessä keskinäisessä ottelussa viime viikolla Tottenham nousi rinnalle ja nyt viikonlopun kierroksella ohi. Spurs voitti viikonloppuna Burnleyn ja Arsenal hävisi maanantaina Newcastlelle. Eikä paikka neljän joukossa ole enää Tykkimiesten omissa käsissä. Tottenham on kaksi pistettä ikuista kiistakumppaniaan, kun otteluja on pelaamatta vain yksi.

– Emme olleet lähelläkään sitä tasoa, millä meidän pitäisi olla, jos haluamme pelata Mestarien liigassa, sanoi Arsenalin manageri Mikel Arteta SkySportsille.

– Tämän illan tulosta on vaikea niellä. Newcastle ansaitsi voiton.

Valioliigan viimeisellä kierroksella Tottenham kohtaa Teemu Pukin Norwichin vierasottelussa ja on luonnollisesi suosikki putoajaa vastaan. Arsenalilla on vastassa Everton kotonaan. Evertonilla saattaa olla hyvinkin paljon pelattavaa tuossa ottelussa, joten juuri nyt näyttää todella pahalta Arsenalin top-4 -sijoituksen suhteen.

Elisa Viihde Viaplay ja V-sport -kanavat näyttävät kaikki Valioliigan ottelut suorina lähetyksinä, myös ratkaisukierroksen ottelut.