Champions Hockey Leaguen viimeinen runkosarjan kierros käynnistyi tiistaina. Pelicans varmisti pudotuspelipaikkansa, mutta Tappara putosi jatkosta.

Tappara kohtasi vieraskentällä Biel-Biennen ja ottelun lähtökohdat olivat molemmille joukkueille selvät. Voittaja etenisi pudotuspeleihin ja tappiolla pelit päättyisivät.

Tappara aloitti pelin vahvasti, kun se karkasi Nicholas Halloranin ja Petteri Puhakan maaleilla kahden maalin johtoon avauserässä. Sen jälkeen isäntäjoukkue otti pelin haltuunsa ja nousi nopeasti toisessa erässä rinnalle ja ohi. Puhakan toisella osumalla lähdettiin kuitenkin tasatilanteessa päätöserään. Siinä kotijoukkueen ykkösnimeksi nousi Toni Rajala, joka iski kaksi maalia ja lopulta Biel-Bienne pääsi juhlimaan pudotuspelipaikkaa 6-3 (0-2, 3-1, 3-0)-voitolla.

– Kovatasoinen peli, joka tarjosi hyvälaatuista jääkiekkoa ja ainakin kotiyleisölle huikean spektaakkelin. Viisi vastaan viisi -pelimme oli ihan riittävällä tasolla, mutta erikoistilanteet käänsivät tämän ottelun. Tulosta pitää kunnioittaa ja toisaalta Harri Säteri pelasi vastustajan maalissa huippupelin. Meidän olisi pitänyt säilyttää selkeämmin se ote, mikä meillä oli avauserässä, Tapparan valmentaja Juha Juujärvi perkasi ottelua CHL:n tiedotteessa.

Tappara on osallistunut jokaisena kautena CHL:ään ja aina selvinnyt pudotuspeleihin. Nyt se putosi ensimmäistä kertaa loppuratkaisujen ulkopuolelle hallitsevana mestarina.

– Kaikki huippu-urheilussa mukana olevat tietävät, että pudotuspeleistä putoaminen on iso pettymys. Pelasimme kahta sveitsiläisjoukkuetta ja ruotsalaista Skellefteåta vastaan, ja hävisimme ne ottelut. Meillä oli kova alkulohko ja voitimme vain yhden pelin varsinaisella peliajalla eikä se riitä, Juujärvi harmitteli.

Tapparan saldoksi muodostui yhdet voitot varsinaisella peliajalla, jatkoajalla sekä voittomaalikilpailussa sekä kolme tappiota.

Pelicans punnersi pudotuspeleihin

Pelicansilla oli tiukka ote pudotuspelipaikasta jo ennen peliään Red Bull Salzburgia vastaan, muttei jättänyt mitään sattuman varaan hakiessaan vieraskentällä selvän 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)-voiton.

Lahtelaisten Adam Bares vastasi avauserän ainoasta osumasta ja heti toisen erän alkuun Kasper Puutio kasvatti eron kahteen. Salzburg kavensi vielä pelin puolivälin jälkeen, mutta Elias Vilenin maalilla Pelicans pääsi päätöserään kahden maalin johdon turvin. Patrik Carlssonin ylivoimamaali päätöserän alussa ratkaisi ottelun lopullisesti ja Konsta Hirvonen iski lopussa viimeisen niitin.

– Meiltä hyvä ja tasapainoinen esitys. Täytyy olla tyytyväinen CHL:n jatkopaikkaan ja voitimme alkulohkossa neljä peliä. Se oli meiltä hyvä suoritus. Nyt keskitymme taas Liigaan kunnes sitten CHL-pelit taas jatkuvat. Saa nähdä mikä joukkue sieltä tulee vastaan, mutta se selviää vasta huomisen jälkeen, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä totesi.

Niemelä iloitsi mahdollisuudesta päästä pelaamaan pudotuspelejä ja odottaa jo marraskuussa alkavia jatkopelejä.

– Olemme siitä iloisia, että pelaamme kahta sarjaa ja pääsemme pelaamaan ratkaisupelejä jo tässä vaiheessa kautta. Hyvillä fiiliksillä lähdemme hakemaan joukkueelle tämän kauden ensimmäisiä pudotuspelikokemuksia, Lämsä jatkoi.

Pelicans keräsi runkosarjassa kolme voittoa varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla sekä kaksi tappiota. 

Lukolle kova päänahka

Raumalla kohtasivat kaksi pudotuspelipaikkansa jo varmistanutta joukkuetta, kun Lukko isännöi sveitsiläistä Geneve-Servetteä. Lukko pääsi kotiyleisönsä edessä juhlimaan komeaa 3-2 (3-0, 0-1, 0-1).

Lukko sai otteluun loistavan alun, kun Brayden Burke iski avausmaalin jo 29 sekunnin jälkeen ja sama mies oli asialla vajaat kahdeksan minuuttia myöhemmin. Lukon loistavan avauserän täydensi Luka Tiihonen, joka vei raumalaiset jo kolmen maalin johtoon.

– Erinomainen tulo meiltä peliin. Liikuimme hyvin ja liikutimme kiekkoa hyvin molempiin suuntiin, Tomi Lämsä kehui joukkueensa avauserän esitystä.

Geneve kavensi toisen erän alkupuolella Teemu Hartikaisen maalilla ja sveitsiläisjoukkue pääsi kolmannessa erässä maalin päähän, mutta Lukko kesti loppuun saakka.

– Toisessa erässä meillä oli laiska startti ja hukkasimme avauserän otteen, mutta sitkeästi roikuimme mukana. Kolmas erä oli sitten voiton suojelua ja puolustimme alivoimalla uhrautuvasti ja maalivahtipeli oli hyvää, Lämsä antoi kiitosta omiensa taistelulle.

Geneve on Sveitsin hallitseva mestari ja joukkue vilisee Leijonista tuttuja nimiä, joten voitto maistui erittäin makealta. Voitto kovasta joukkueesta antaa Lukolle myös hyvän itseluottamusruiskeen kohti tulevia pudotuspelejä.

– Hyvä vastustaja, jossa oli paljon taitavia ja kovia pelaajia. Ei ole sattumaa, että he voittivat viime kaudella Sveitsin mestaruuden. Totta kai tällaiset voitot ruokkivat ilmapiiriä ja yksilöiden sekä joukkueen itseluottamusta.

Lämsä nosti esiin vielä Lukon nuoret onnistujat.

– Nuoret pelaajamme Luka Tiihonen, Daniil Trakht ja Lenni Hämäläinen tulivat hyvällä ilmeellä. Tiihosen maali kannattaa nostaa myös esiin, kiitteli Lämsä.

Lukon saldo runkosarjan osalta oli viisi voittoa ja yksi tappio.

Champions Hockey Leaguen runkosarja saadaan päätökseen keskiviikkona ja suomalaisjoukkueista jäällä nähdään Ilves. Pudotuspelit starttaavat marraskuun puolivälissä ja lopulliset pudotuspeliparit ratkeavat vasta keskiviikon otteluiden jälkeen.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Lähde: CHL:n tiedote