Champions Hockey Leaguen puolivälierät käynnistyivät tiistaina. Tappara ja Jukurit joutuvat lähtemään toisiin osaotteluihin tappioasemista.

Tappara kohtasi hallitsevan mestari Röglen vieraskentällä. Joukkueet kohtasivat viime kaudella CHL:n finaalissa ja tuolloin Rögle voitti 2-1. Tälläkin kertaa ruotsalaisjoukkue oli maalin verran parempi 3-2 (2-0, 1-0, 0-2).

Tappara sai ottelun alussa kylmää kyytiä, kun Rögle iski kaksi maalia ensimmäiseen kahdeksaan minuuttiin, joista toinen tuli vieläpä alivoimalla. Juuri ennen ottelun puolivälin täyttymistä Rögle näytti jo ratkaisseen otteluparin, mutta Tappara aloitti takaa-ajon päätöserässä. Niko Ojamäki nostatti toiveita päätöserän kavennusmaalilla ja Valtteri Kemiläinen rankaisi viime loppukauden seuraansa tuomalla Tapparan jo maalin päähän. Tasoihin saakka Tapparan kiri ei riittänyt, mutta maalin tappio antoi kuitenkin kohtalaiset lähtöasetelmat toiseen osaotteluun.

– Haastava alku. Emme olleet pelin vaatimalla tasolla ja Rögle pääsi tekemään virheistämme maalit. Hiljalleen kirimme peliin takaisin ja maalin päähän, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola aloitti ottelun ruotimisen CHL:n tiedotteessa.

– Meillä oli paljon hyviä pelaajia kentällä, mutta tasossa oli liikaa vaihteluväliä. Saimme kuitenkin puristettua päätöserässä kaksi maalia.

– Oli meillä paikkoja pitkin peliä, mutta ennen päätöserää ne eivät menneet sisään. Kun luo paikkoja, niin voi voittaa, mutta viimeistely jätti toivomisen varaa. Teimme erätauoilla paljon töitä ja pelaajat tulivat sisuuntuneina ja sitä kautta saimme pari maalia, Tapola jatkoi.

Otteluparin toinen osa pelataan viikon päästä Tampereella.

– Ensimmäinen maali tulee olemaan iso. Meneekö Rögle kahden maalin johtoon vai tulemmeko tasoihin? Keskittymisen on pysyttävä koko ajan, Tapola pohti.

Jukureilla oli vaikea vierailu Luulajaan, kun isäntäjoukkue Luleå Hockey otti selvän 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)-voiton. Jukurien ainoan maalin iski ottelun lopulla Joni Jurmo.

– Kuusitoista jäähyminuuttia tällaista hyvää joukkuetta vastaan syö 5 vastaan 5 -pelaamista ja hyökkäyspeliä. Olimme ottelun alussa vähän sukkasillamme ja vastustaja sai aika helpon ensimmäisen maalin. Sen jälkeen ensimmäisessä erässä olimme hyviä ja saimme hyviä paikkoja. Kolmanteen erään lähdimme 0-2-tilanteessa ja viestimme oli se, että pelaamme sen tasan tai yritämme voittaa, jotta saamme mahdollisuudet vielä kotiotteluun, mutta jäähypenkiltä on vaikea voittaa, päävalmentaja Olli Jokinen harmitteli ottelun jälkeen.

Jukurit oli keskellä pahaa ottelusumaa, sillä se pelasi Liigassa viikonloppuna kahdesti ja vielä maanantai-iltana Helsingissä.

– Tämä oli meille neljäs peli viiteen päivään ja tässä on matkustettu ensin ympäri Suomea ja nyt olemme Pohjois-Ruotsissa. Kyllä siinä tankkikin alkoi tyhjentyä.

Jokinen myönsi, että lähtöasetelmat ensi tiistain toiseen osaotteluun ovat vähintäänkin haastavat.

– Kyllä tässä jonkinlainen ihme tarvitaan.

Lähde: CHL:n tiedote