Champions Hockey Leaguessa pelataan tällä viikolla lohkovaiheen viimeiset ottelut.

Suomalaisjoukkueista ensin ovat tulessa Tappara ja Jukurit, jotka molemmat pelaavat tiistaina. Kummallakin on hyvä tilanne sillä sekä tamperelaiset että mikkeliläiset ovat jo jatkopaikkansa varmistaneet.

Tappara isännöi Nokia Arenassa Red Bull Münchenia, eli joukkuetta joka kaatui viime viikolla Saksassa voittomaalikilpailun jälkeen 4-3. Mikäli Tappara voittaa myös tiistaina, niin se tietää lohkovoittoa. Nämä kaksi joukkuetta ovat ennen päätösiltaa tasapisteissä.

-Se oli viime viikolla hyvä voitto ja nyt pääsemme hakemaan lohkovoittoa kotiyleisön edessä. Samalla mentaliteetilla pyrimme jatkamaan. Sormet syyhyää, että päästään pelaamaan, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola tuumaa.

Tappara ei ole kotimaan Liigassa päässyt syksyn aikana aivan toivotunlaiseen lentoon.

-Edelleen suurin juttu on se, että saadaan pelin palaset kuntoon. Omaa peliä viedään eteenpäin ja luotetaan, että sitä kautta tulee tulosta, Tapola miettii.

Tapparan kannalta merkittävä asia on se, että koko alkukauden sivussa ollut kapteeni Otto Rauhala on tekemässä paluuta kirvesrintojen kokoonpanoon.

-Kapteeni ja huippupelaaja. Rauhala on iso palanen meidän joukkueessamme, Tapola painottaa.

Jukureille viime viikko oli erikoinen, kun Sparta Praha ei päässyt Suomeen lentokoneen rikkoontumisen vuoksi. Jukurit sai luovutusvoiton ja se tiesi samalla Olli Jokisen suojateille jatkopaikkaa.

Nyt edessä on uusi yritys tshekkijoukkuetta vastaan ja pelipaikkana on Praha.

-Me lähdimme päivää aikaisemmin matkaan eikä jätetty mitään sattuman varaan, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen toteaa Prahasta.

Jokisen mukaan viime viikolla ennen peruuntunutta ottelua käydyt taktiikkapalaverit ovat edelleen voimassa.

-Vähän muistutellaan pelaajia vielä siitä, millainen joukkue Sparta Praha on. Se on laadukas joukkue, mutta nähtäväksi jää, millaisella rosterilla he lähtevät meitä vastaan, Jokinen puntaroi.

Jukurit hakee voittoa parhaalla mahdollisella miehistöllään. Uusi hankinta Johan Harju on matkassa mukana.

-Saattaa olla, että hän tekee tässä pelissä Jukurit-debyyttinsä, Jokinen paljastaa.

Tapparan ottelu alkaa tiistaina kello 19.00 ja Jukurien kello 20.30.

Lähde: CHL:n tiedote