Tällä viikolla pelataan Champions Hockey Leaguen viimeiset runkosarjan ottelut. Tiistaina Tappara ja Pelicans taistelevat pudotuspelipaikasta, kun taas Lukko on jo paikkansa jatkossa varmistanut.

Lukko voi lähteä otteluunsa Geneveä vastaan vapautuneena, sillä raumalaisjoukkue on jo paikkansa jatkossa varmistanut. Sama tilanne on myös Lukon tiistaisella vastustajalla Genevellä, jolla on niin ikään jo pudotuspelipaikka takataskussa.

– Molemmilla joukkueilla on selvä tilanne ja samalla molemmat pelaavat kansallista sarjaa tiiviissä tahdissa. Kummallakaan ei ole CHL:n osalta juuri panosta ja pelissä saatetaan nähdä hieman kokeiluja sekä taktisesti että kokoonpanon suhteen, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä ennakoi CHL:n tiedotteessa.

Vaikka jatkopaikan suhteen kummallakaan joukkueella ei ole panosta, niin runkosarjan loppusijoitukset määrittelevät myös rankingsijoitukset tuleviin pudotuspeleihin.

– Aina, kun kiekko putoaa jäähän, niin lähdemme pelaamaan voitosta. Meillä on ollut tiukka tahti peleissä ja meillä on pieniä loukkaantumismurheita ja flunssa-aaltoa.

Lukon tuleva vastustaja Geneve on Sveitsin hallitseva mestari ja joukkueesta löytyy myös sekä suomalaisille tuttuja pelaajia että Lämsän entisiä valmennettavia. Joukkueen riveissä pelaavat suomalaispelaajista Sami Vatanen, Henrik Haapala, Valtteri Filppula, Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen.

– Geneve on viime kevään Sveitsin mestari ja kun katsoo joukkueen nimilistaa, niin siellä on itsellenikin paljon tuttuja pelaajia, joita olen valmentanut. Joukkueessa on paljon suomalaisia kokeneita huippuammattilaisia ja koko joukkue on Euroopan mittapuulla huipputasoa. Hieno joukkue on tulossa vastaan, Lämsä hehkuttaa.

Lukon ja Geneven välinen ottelu alkaa Kivikylän Areenalla kello 18.30.

Tapparalla tulos tai ulos

CHL:n hallitsevalla mestarilla Tapparalla on edessään kohtalonottelu, kun se matkustaa sveitsiläisen Biel-Biennen vieraaksi. Ottelun lähtökohdat ovat selvät, sillä voittaja etenee pudotuspeleihin.

– Innolla odotamme huippukohtaamista. Kaikki tietävät, että tämä on isojen panosten peli, Tapparan valmentaja Juha Juujärvi aloittaa ottelun ennakoinnin.

Tappara saa keskelle kautta tietynlaisen pudotuspelin, kun panoksena on tulos tai ulos. Juujärven mukaan asetelmasta ei kannata ottaa painetta, vaan nauttia mahdollisuudesta.

– Tämähän on parasta mitä urheilussa voi olla. Tämä on tärkeä peli ja pelimme on mennyt läpi kauden oikeaan suuntaan. Tämä on meille tietynlainen mittari ja mahdollisuus saavuttaa jotain. Onneksi meiltä löytyy kokemusta tämänkaltaisista otteluista.

Tappara lähtee otteluun hyvistä lähtöasetelmista, sillä joukkueen peli on kulkenut kotoisessa Liigassa erinomaisesti.

– Olemme tyytyväisiä siihen miten prosessi on mennyt eteenpäin eikä ole mitään syytä miksei se jatkuisi ja emme löytäisi parasta iskukykyämme.

Biel-Biennessä on myös runsaasti suomalaisosaamista, sillä joukkuetta valmentaa Petri Matikainen ja pelaajistosta löytyvät muun muassa Harri Säteri, Ville Pokka, Aleksi Heponiemi, Toni Rajala ja Jere Sallinen.

– Vastustaja on mielenkiintoinen ja ehdottomasti oman sarjansa huippujoukkue. Siellä on paljon meritoituneita pelaajia ja tosi kovia eturivin pelaajia. Valmentajana on Euroopassa menestystä niittänyt Petri Matikainen, joka on tuonut hieman omaa suomalaisvivahdetta joukkueen pelaamiseen, Juujärvi arvioi.

Kiekko putoaa Sveitsissä jäähän kello 20.45.

Pelicans hakee sinettiä jatkopaikalleen

Pelicansin pitkä vieraskiertue huipentuu Red Bull Salzburgin vieraana. Pelicansin asetelmat otteluun lähdettäessä ovat hyvät, sillä pistekin riittäisi sille varmistamaan paikan pudotuspeleissä. Salzburgin mahdollisuudet jatkoon ovat sen sijaan jo menneet.

– Meillä on hyvä tilanne CHL:ää ajatellen, sillä pistekin riittää sataprosenttisesti jatkopaikkaan. Olemme pelanneet itsellemme hyvät asetelmat ja ratkaisut ovat omissa käsissämme, Pelicans-luotsi Tommi Niemelä alustaa lähtöasetelmia.

Pelicansilla on takanaan pitkä vieraskiertue, joka alkoi jo viime viikolla, kun joukkue pelasi CHL:ssä italialaista Bolzanoa vastaan. Sen jälkeen joukkue palasi Suomeen käymässä Oulussa Kärppien vieraana, josta matka jatkui kohti Salzburgia. Niemelän mukaan matkaväsymys ei kuitenkaan paina joukkuetta.

– Ei missään tapauksessa. Pientä vatsapöpöä on liikkeellä, mutta sellaista tulee, kun olemme koko ajan tiiviisti yhdessä.

Salzburg on kokenut CHL-joukkue, joka on jokaisena pelaamanaan CHL-kaudellaan edennyt pudotuspeleihin. Vaikka itävaltalaisjoukkueen taival tällä kaudella päättyy runkosarjavaiheeseen, niin Niemelä ei aliarvioi vastustajaa.

– Se on huippujoukkue ja oman sarjansa jättiläisiä ja on menestynyt hyvin. Se on meille iso haaste, Niemelä arvioi.

Ottelu Salzburgissa alkaa kello 21.20.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Lähde: CHL:n tiedote