Tappara varmisti jatkopaikan CHL:n lohkovaiheesta, vaikka hävisi jatkoajalla Rapperswil-Jona Lakersille 2-3 (0-0, 0-1, 2-1, 0-1). TPS sen sijaan taipui EV Zugin vieraana selvästi 1-6 (0-1, 0-1, 1-4).

Tappara oli voittanut kolme aiempaa peliään eikä neljäs voitto ollut kaukana. Kirvesrinnat johtivat peliä 1,5 minuuttia ennen loppua, mutta vierailija tasoitti ilman maalivahtia. Jatkoajalla Veli-Matti Savinainen sai jäähyn, ja Jordan Schröder iski ylivoimalla vieraiden voittomaalin. Tapparan maaleista vastasivat Kristian Tanus ja Mikael Seppälä.

Vaikka voitto karkasi viime hetkillä, niin tulos riitti kuitenkin varmistamaan jatkopaikan.

– Tässä oli kaksi laadukasta joukkuetta vastakkain ja jäällä nähtiin laadukasta peliä. Piste auttoi meitä varmistamaan jatkopaikan, mutta täyttä pottia teki silti mieli, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola pohti CHL:n tiedotteessa.

Tapparan lisäksi myös Red Bull München varmisti jatkopaikkansa voittaessaan Slavia Prahan 5-1. Joukkueet kohtaavat lokakuussa kahdesti ratkaisten keskenään lohkovoiton.

– Näemme sitten lokakuussa mikä on loukkaantumistilanne ja muuta, mutta kyllä me lähdemme niitä pelejä voittamaan.

Kotimaassa Liiga alkaa tiistaina ja Tapola pitää CHL:n otteluita erinomaisena valmistautumisena sarjakauteen.

– Meillä on jo kausi alkanut, ja muut ovat odottaneet vesi kielellä pelien alkua jo kaksi viikkoja. Nämä ovat tosi kovia pelejä ja taso nousee joka vuosi, Tapola miettii.

TPS:lle selvä tappio Zugissa

TPS laskeutui nopeasti maan pinnalle torstain Olimpija Ljubljanan -voiton jälkeen. Lauantaina sveitsiläinen EV Zug oli vahvempi 6-1 (1-0, 1-0, 4-1).

Joukkueet kohtasivat Turussa viikko sitten ja tuolloin Zug haki 4-0-voiton. Tälläkin kertaa näytti pitkään, että TPS jää nollille, mutta Anthony Rech rikkoi kuparisen muutama minuutti ennen loppua. Siinä vaiheessa Zug oli jo kuuden maalin johdossa.

Zug oli vahva etenkin erien alussa, sillä se avasi toisen ja kolmannen erän maaleilla jo ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä. Ottelun avausmaalikin syntyi muutama sekunti kuudennen minuutin täyttymisen jälkeen,

– Olo on pettynyt totta kai. Heikko suoritus meiltä tänään, mutta toisaalta vastustaja oli todella hyvä, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas antoi kehuja isäntäjoukkueelle.

TPS:n jatkopaikan kohtalo jää kahdelle viime kierrokselle, kun turkulaiset kohtaavat sekä kotona että vieraissa saksalaisen Grizzlys Wolfsburgin. Grizzlysillä on tällä hetkellä pisteen etumatka TPS:aan.

Ennen CHL:n lohkovaiheen loppuratkaisua TPS aloittaa kautensa Liigassa tiistaina Tapparan vieraana. Ahokas näkee CHL:n erinomaisena valmistautumisena tulevaan sarjakauteen.

– Sekä valmentajat että pelaajat saavat näistä peleistä paljon oppia. Pelaajat näkevät missä se Euroopan kärki menee ja paljon sinne on matkaa. He pääsevät kokemaan mitä vaatii päästä tuollaiseen eurooppalaiseen kärkijoukkueeseen pelaamaan. Meillä oli vastassa kymmenen MM-kisoissa pelannutta pelaajaa ja se kertoo jotain, Ahonen pohdiskeli.

Lähde: CHL:n tiedote