Champions Hockey Leaguen lauantain ainoassa suomalaisottelussa Tappara hävisi ruotsalaiselle Skellefteå AIK:lle lukemin 3-5 (2-2, 0-3 1-0).

Tappara joutui Nokia Arenassa ongelmiin heti ottelun alussa. Pelikellossa ei ollut vielä viittä minuuttia, kun vierasjoukkue oli iskenyt kahdesti. Ensin onnistui Martins Dzierkals ja perään Rickard Hugg.

Kirvesrinnat sai juonesta kiinni erän puolen välin jälkeen, kun Carter Camper osui ylivoimalla. Ylivoimalla tuli erän loppuun myös Tapparan toinen maali Otto Sompin onnistuttua.

Toisessa erässä Tappara joutui jälleen takaa-ajajaksi, kun Skellefteån Simon Robertsson maalasi ajassa 26.57. Lisää lunta Nokia Arenan tupaan toi muutamaa minuuttia myöhemmin Linus Lindström ja erän loppuun Axel Sandin Pellikka vei vieraat jo kolmen maalin johtoon.

Päätöserässä Tappara sai hieman lohtua Nick Halloranin ylivoimalla tulleesta kavennuksesta.

Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg myönsi, että toinen erä oli joukkueelle hankala.

– Tulimme hyvin tasoihin ensimmäisen erän lopulla, mutta toinen erä oli melkoista vuoristorataa. Tämä oli meille vaikea peli, mutta vastassa oli todella kova joukkue, Grönborg huomautti.

Tapparalla on nyt koossa neljästä pelatusta CHL:n ottelusta seitsemän pistettä. Seuraavat ottelut ovat edessä lokakuussa. 

– Kausi on vasta aluillaan, Grönborg muistutti.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kauden kaikki CHL-ottelut. CHL-studioita on luvassa runkosarjassa jokaisen suomalaisjoukkueen kotiotteluista sekä finaaleista. Muut mahdolliset studiot riippuvat suomalaisjoukkueiden menestyksestä.

Lähde: CHL:n tiedote