Jääkiekon Champions Hockey Leaguessa ovat tiistaina edessä toiset puolivälieräottelut. Suomalaisjoukkueet Tappara ja Jukurit lähtevät omiin kamppailuihinsa takaa-ajajina, kun Tappara hävisi viime viikolla Ruotsissa Rögle BK:lle 2-3 ja Jukurit niin ikään Ruotsissa Luleå Hockeylle 1-5.

– Kova odotus on taas päällä. Hienoa, että pääsimme viime pelissä tulokseen lopussa kiinni, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola viittaa kirvesrintojen nousuun maalin päähän edellisen Rögle-pelin päätöserässä.

– Mutta maalin takaa-ajoasemassa olemme edelleen. Parasta saamme laittaa pöytään, että jatkopaikka irtoaa, Tapola painottaa.

Tapparana vahvuudesta putosivat viime viikolla kapteeni Otto Rauhala ja nuori puolustaja Kasper Kulonummi, mutta kokoonpanoon palaajiakin saattaa olla luvassa.

(Ben) Thomas on tulossa takaisin ja Vittasmäen (Veli-Matti) tilannetta seurataan päivittäin, Tapola toteaa.

Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen myöntää, että tiistainen tehtävä on enemmän kuin haastava. Jukurit on pelannut nyt lohkovaihe mukaan lukien kolme kertaa Luleåta vastaan ja hävinnyt kaikki kohtaamiset.

– Lohkovaiheen jälkimmäinen peli on ollut ainoa, jossa olemme pystyneet heidät kunnolla haastamaan, Jokinen muistuttaa.

– Nyt lähdemme taas haastamaan heitä. Onhan tässä vielä jonkinlainen usko jatkopaikkaan vaikka iso vuori on kiivettävänä, Jokinen pohtii.

Jokinen lupaa, että Jukurit pistää kaiken peliin ensimmäisestä vaihdosta alkaen.

– Parhaalla mahdollisella kokoonpanolla lähdemme liikkeelle, Jokinen alleviivaa.

Tappara – Rögle BK pelataan Tampereella tiistaina 13. joulukuuta alkaen kello 18.35. Jukureiden ja Luleå Hockeyn kohtaaminen käynnistyy Mikkelissä kello 19.05.

Lähde: CHL:n tiedote