Tappara kohtaa Norjan mestarin CHL:ssä – ”Vieraskentillä sattuu kaikennäköistä”

© Kuva: Ilari Isotalo
Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Tappara kohtaa tiistaina Norjan mestari Frisk Askerin, joka on pelannut vahvasti kotoista sarjaa, mutta CHL:ssä voittotili on vielä avaamatta.

Neljästä CHL-ottelustaan kaksi voittanut Tappara on tällä hetkellä lohkossa kolmantena kolme pistettä jatkopaikoilla olevia KAC Klagenfurtia ja EHC Biel-Bienneä jäljessä.

– (Frisk Asker on) Voittanut tänäkin vuonna kaikki sarjapelinsä, joten itseluottamus on kunnossa ja haasteellinen joukkue vastassa. CHL:ssä vastahyökkäyksillä tehnyt pelejä tiukaksi. Voi olla, että kiekko on paljon meillä, peli kertoo sitten sen asian. Aina kun näissä peleissä ollaan vieraskentillä, sattuu kaiken näköistä ja kaikkea on vastassa. On hieman toisenlaista odotettavissa, kuin kotoisessa liigassa, jossa on tietyt odotusarvot sekä lainalaisuudet ja joukkueet tunnetaan hyvin, toteaa Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

Tappara on pelannut todella väkevästi kotoisessa Liigassa ja voittanut kaikki kymmenen otteluaan. Maaleja on syntynyt huikeat 44 kappaletta. Antoivatko CHL-pelit pohjat vahvalle Liigastartille?

– Pelattu CHL:ää niin monta vuotta, se on kuulunut proggikseen ja on totta kai hyvä sarja, valmistaa Liigakauteen, siitä ei kahta sanaa. Kovia pelejä, kovia haasteita, parempia kun päästään pelaamaan virallisia pelejä. Mutta siihen, että voittaa pelistä toiseen, siinä edetään yksinkertaisesti peli kerrallaan. Ei sen kummallisempaan. Nyt ollaan täällä toisessa sarjassa, kun pelataan kahta sarjaa päällekkäin ja tiedostetaan, että tämä on iso peli, Rautakorpi toteaa.

Frisk Asker – Tappara Askerhallenissa tiistaina 8.10 klo 19.30. C More näyttää kaikki suomalaisjoukkueiden CHL-ottelut suorina lähetyksinä suoratoistopalvelussa www.cmore.fi.

Lähde: CHL:n tiedote.

Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!