Champions Hockey League on edennyt puolivälierävaiheeseen. Tappara taistelee välieräpaikasta ranskalaista Rouen Dragonsia vastaan.

Rouen Dragons eteni puolivälieriin voittamalla kovan itävaltalaisjoukkue Red Bull Salzburgin yhteismaalein 4-3. Tapparalla ei ole aiempaa kosketuspintaa Dragonsista, joten päähuomio kiinnittyy entistä vahvemmin omaan pelaamiseen ja tekemiseen.

– Tässä vaiheessa ei ole enää kuin huippujoukkueita vastassa. Tässä nousee tärkeäksi oma luonteemme ja asenteemme. Meidän pitää löytää lataus, nopeus ja kamppailupelaaminen tähän peliin. Vastustaja on kaikille vieras, joten oman pelin löytyminen on tärkeää. Tämä on kuuden erän peli, jossa jokainen erä, vaihto ja tilanne ovat sitä myöten tärkeitä, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola muistuttaa CHL:n tiedotteessa.

Tappara pelaa ottelun viikonloppuna korkatulla Nokia Arenalla. Tappara hävisi uuden hallin avauspelissä Ilvekselle 3-6, mutta kokosi rivinsä hienosti lauantain toiseen kohtaamiseen vieden sen vakuuttavasti 7-0.

– Sitä voidaan pitää yhtenä kulminaatiopisteenä kautta ajatellen. Siinä oli meiltä nopea muodonmuutos ja se toi meille itseluottamusta, että mitä pystymme parhaimmillamme tekemään. Otimme perjantain pelistä oppia lauantaina ja se antoi meille mahdollisuuden kehittyä. Meillä oli vähän sama CHL-peleissä Växjötä vastaan, joissa olimme kaksi ensimmäistä erää hieman alakynnessä, mutta päätöserässä pystyimme nostamaan tasoamme ja pääsemään jatkoon. Ne olivat kokemuksena tärkeitä, että yksilöiden oppimisen ja sitä kautta kehittymisen kannalta, Tapola muistuttaa.

Tappara on ehtinyt pelata uudella areenalla kaksi peliä ja saanut tuntumaa uusiin olosuhteisiin. Tapola näkee muuton mahdollisuutena tuoreelle alulle.

– Olemme pelanneet siellä nyt kaksi peliä ja hiljalleen olosuhteet ja jää ovat tuttuja. Emme enää haikaile tai kaipaile Hakametsää. Tällä kaudella tuloksemme Hakametsässä eivät olleet kovinkaan hyviä, joten tämä on meille uusi alku myös siinä suhteessa.

Rouen on Ranskan hallitseva mestari ja juhlinut maansa mestaruutta 16 kertaa. Se on myös ensimmäinen ranskalaisseura, joka on edennyt CHL:n puolivälierävaiheeseen. Tapola tietää vastassa olevan laatujoukkue.

– Se on valtavan hyvin organisoitu joukkue. Katsoin heidän Salzburg-pelinsä ja pelasivat erittäin tiiviisti, olivat teräviä vastahyökkäyksissä ja puolustivat hyvin sisällä. He puolustavat maaliaan erittäin hyvin ja ovat nopea vastaiskujoukkue, joka pelaa erittäin hyvin sellaista altavastaajakiekkoa, Tapola kuvailee vastustajaa.

Tappara on ainoana suomalaisjoukkueena ollut mukana jokaisena CHL:n vuonna, mutta on nyt ensimmäistä kertaa mukana puolivälierävaiheessa.

– Tappara on ensimmäistä kertaa näin pitkällä CHL:ssä ja kova tavoitteemme on edetä tästä välieriin. Toivottavasti saamme paljon yleisöä peliin, Tapola heittää haasteen yleisölle.

Tapparan ja Rouen Dragonsin ottelu Nokia Arenalla alkaa kello 19.00.