Tappara kaatoi ruotsalaisen huippujoukkueen – ”Tämä kasvattaa joukkueen itseluottamusta”

Jatkopaikkansa Champions Hockey Leaguessa jo aiemmin varmistanut Tappara nappasi myös lohkovoiton viimeisessä alkulohkon ottelussa.

Tappara hävisi viime viikolla Skellefteålle 2-6, mutta kotijäällä Tapparalla oli eri vaihde silmässä. Tappara meni avauserässä johtoon Patrik Virran osumalla, mutta vierailijat nousivat vielä avauserän aikana 2-1-johtoon. Toisen erän lopussa Anton Levtchi tasoitti ottelun ja kolmannessa erässä Joni Tuulola nosti tamperelaiset taas johtoon ja lopussa Sami Moilanen sinetöi 4-2 (1-2, 1-0, 2-0)-voiton tyhjään maaliin.

– Hieno voitto ruotsalaisesta huippujoukkueesta. Katsoimme juuri, että he olivat voittaneet viisi edellispeliään maalierolla 20-3. Ensimmäinen erä oli meiltä oikein hyvä, vaikka hävisimme tuloksellisesti, niin mielestäni voitimme pelillisesti. Toinen erä oli tasainen ja siinä Skellefteå oli ehkä hieman edellä, mutta kolmannessa lisäsimme kaasua ja nousimme ohi, Tapparan käskijä Jussi Tapola kävi ottelua läpi CHL:n tiedotteessa.

Voitto tiesi sitä, että Tappara voitti oman lohkonsa ja eteni 16 parhaan joukkoon. Voitto SHL:n tämänhetkisestä sarjakakkosesta on omiaan kasvattamaan joukkueen itseluottamusta tuleviin kamppailuihin.

– Kyllä tällainen voitto auttaa ja kokemuksena yhdistää ja kasvattaa. Ruotsissa pelaajia ehkä vähän jännitti, että millainen tämä tasoero nyt on, mutta huomasimme, ettei se ole niin ihmeellinen, jos pelaamme omilla vahvuuksillamme ja teemme asiat hyvin. Tämä kasvattaa joukkueen itseluottamusta, tulee sieltä sitten vastaan mikä joukkue tahansa.

Tulevat pudotuspeliparit arvotaan perjantaina. Tapola odottaa niitä jo mielenkiinnolla.

– Siellä on vain kovia vastustajia tulossa vastaan, ja meidän on pystyttävä parhaaseemme, mutta sen takia täällä ollaan ja halutaan menestyä. Onhan se hienoa, että päästään pelaamaan pudotuspelejä jo syksyllä. Toivottavasti saamme niihin paljon yleisöä, sillä heidän tukeaan tullaan tarvitsemaan, Tapola muistuttaa.

Lähde: CHL:n tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.