Tappara joutui tunnustamaan Röglen paremmakseen, joukkueiden kohdatessa Champions Hockey Leaguen finaalissa.  Rögle pääsi kotiyleisönsä edessä juhlimaan mestaruutta numeroin 2-1 (1-0, 1-0, 0-1).

Tappara sai otteluun huonoimman mahdollisen alun, kun jo ajassa 2.53 Daniel Zaar räjäytti kotiyleisön huutoon tekemällä ottelun avausmaalin. Rögle tuli kotiyleisön siivittämänä muutenkin vahvasti alkuun, mutta avausmaalia lukuun ottamatta Tappara kesti alkurynnistyksen ja alkoi päästä paremmin peliin mukaan.

Toiseen erään Tappara tuli entistä vahvemmin ja sai luotua hyviä maalipaikkoja. Juuri ennen erän puoliväliä verkko kuitenkin heilahti omassa päässä, kun Zaar latasi ylivoimalla Röglen kahden maalin johtoon.

Tapparan toivonliekki syttyi palamaan, kun Waltteri Merelä kavensi tarkalla laukauksella, kun päätöserää oli pelattu 4.23. Tappara haki raivokkaasti tasoitusmaalia, mutta kiekkoa ei enää ruotsalaismaaliin saatu.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli luonnollisesti pettynyt ottelun jälkeen.

– Voittoa lähdettiin hakemaan, joten pettymys on iso. Saimme hyvän latauksen otteluun ja hyvän pelin aikaiseksi, mutta ei tullut tulosta. Se on samalla urheilun hienous ja raakuus, että vain voittajat muistetaan, ja nyt olimme sillä hävinneen puolella. Pelillisesti pelaajat kyllä pistivät kaiken likoon, Tapola aloitti ottelun kertaamisen CHL:n tiedotteessa.

Tapparallakin oli omat paikkansa, mutta Rögle oli ottelussa piirun verran tehokkaampi. Se riitti tällä kertaa voittoon.

– Meilläkin oli omat maalipaikkamme, joista pienillä asioilla olisi voinut tulla maaleja. Ensimmäinen maali oli tärkeä ja Rögle pääsi tekemään toisenkin, ja ne toivat heille paljon energiaa ja uskoa. Jos ne olisivat menneet toisinpäin, niin tilanne olisi voinut olla eri. Olisin itse asiassa halunnut tehdä haaston ennen heidän avausmaalia, kun minusta näytti siltä, että saimme kiekon maaliin, mutten pystynyt.

Tappiosta huolimatta finaalipaikka oli harvinaista herkkua suomalaisittain. Tapparan lisäksi finaaleissa on nähty suomalaisjoukkueista ainoastaan Kärpät sekä ainoana suomalaisjoukkueena turnauksen voittanut JYP. Jyväskyläläiset juhlivat voittoa kaudella 2017-18.

Tapola piti CHL-kautta kokonaisuudessaan onnistuneena.

– CHL on oikea huippusarja. Se on nostanut paljon profiiliaan, ja se on nyt kova ja arvostettu sarja. Arvostus tulee nousemaan entisestään tulevina vuosina. Olen itse ollut tässä kauan mukana, ja nyt se alkaa olla sillä tasolla mitä alussa kaavailtiin. Vastassa on huippujoukkueita ja nämä antavat valtavasti sekä pelaajille että koko seuralle, Tapola suitsutti.

Röglen riveissä CHL-mestaruutta pääsi suomalaispelaajista juhlimaan Tony Sund sekä vastikään joukkueen mukaan liittynyt Valtteri Kemiläinen. Röglelle mestaruus oli ensimmäinen millään tasolla. Viime kaudella se oli häviävänä osapuolena SHL:n finaaleissa.

CHL:n MVP-pelaajana palkittiin Red Bull Münchenin Frederik Tiffels. CHL:n pistepörssin voitti Frölundan Ryan Lasch (4+14=18).