CHL:n keskiviikon otteluissa Tappara jatkaa taisteluaan lohkovoitosta. TPS:n tie sen sijaan tyssää alkulohkovaiheeseen.

Tappara oli jo varmistanut paikkansa jatkossa, mutta taistelee edelleen lohkovoitosta kohdatessaan viimeisissä otteluissaan niin ikään jatkopaikkansa varmistaneen Red Bull Münchenin. Tiukan taistelun jälkeen Tappara voitti voittomaalikilpailuun venyneen ottelun 4-3.

Tappara meni ensimmäisessä erässä johtoon Joni Tuulolan maalilla. Sen jälkeen isäntäjoukkue alkoi heiluttaa tahtipuikkoa. Kotijoukkue tuli vielä avauserässä tasoihin Andreas Ederin maalilla.

Toisessa erässä Julian Lutz nosti Münchenin johtoon ja kolmannen erän alussa näytettiin iskevän jo ratkaisua, kun Ben Street venytti Münchenin johdon kolmeen. Tappara ei kuitenkaan luovuttanut. Patrik Virta ja Jere Henriksson toivat kirvesrinnat tasoihin ja ratkaisua haettiin lopulta voittomaalikilpailusta.

Tapparalta onnistui kolme pelaajaa Niko Ojamäen tehdessä ratkaisevan rankkarin sisään. Voitolla Tappara nousi Münchenin rinnalle lohkon kärkeen. Joukkueet ratkaisevat lohkon voittajan ensi viikolla Tampereella.

– Hienoin asia on, että pääsemme pelaamaan ratkaisupelin Tampereella. Se oli yksi tämän päivän päätavoitteista. Pelillisesti tavoitteena oli parantaa oman pelin rakennetta niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Siinä oli väillä hyvää ja välillä huonoa, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola mietti CHL:n tiedotteessa.

Tapola oli erityisen tyytyväinen joukkueensa nousuun tappioasemasta.

– Meillä oli huippujoukkue vastassa ja pystyimme puolustamaan parhaimmillaan tiiviisti. Nousu kahden maalin tappioasemasta oli tärkeä eikä pelimme lerpahtanut, vaikka olimme tappiolla.

Tapola näki nousun olevan henkisesti tärkeä myös tulevaa ajatellen.

– Se, että pystymme nousemaan tappioasemasta on aina tärkeä asia. Se jättää tietynlaisen muistijäljen pelaajille. Toivottavasti tiistaina tulee paljon yleisöä katsomaan lohkon ratkaisuottelua, kun vastassa on todellinen eurooppalainen huippujoukkue, Tapola päätti.

Joukkueet ratkaisevat keskenään lohkovoiton ensi viikolla Tampereella.

TPS:n jatkohaaveet kariutuivat

TPS:n mahdollisuudet edetä alkulohkosta jatkoon päättyivät 1-4-tappioon saksalaiselle Grizzlys Wolfsburgille. Tappio oli TPS:lle kirvelevä myös siinä suhteessa, että se hallitsi ottelua, mutta maalinteko oli vaikeaa.

TPS:lla oli ottelussa peräti 61 laukausta, joista 36 meni maalia kohti. Grizzlysin vastaavat tilastot olivat 22 ja 14.

– Olimme todella tehottomia. Maksoimme kovaa hintaa siitä, että istuimme boksissa. Annoimme kaksi maalia ollessamme alivoimalla ja sitten päälle yksi nukahdus ja yks tyhjään maaliin, päävalmentaja Jussi Ahokas manasi.

TPS kavensi ottelun lopussa ylivoimalla, kun Teemu Kivihalme nostatti kotiyleisön toiveita, mutta Dominik Bittner päätti TPS:n haaveet tyhjään maaliin viimeisellä minuutilla. Voitolla Grizzlys varmisti jatkopaikan. Näin ollen TPS:n CHL-urakka päättyy ensi viikolla joukkueiden kohdatessa toisensa vielä viimeisessä alkulohkon ottelussa.

– Siinä pitää olla joukkueella ylpeyttä. Aina, kun vedetään TPS-paita päälle, niin lähdetään voittamaan, Ahokas muistutti.

Lähde: CHL:n tiedote