Tappara ja TPS aloittivat CHL-viikkonsa torstaina voittoisasti ja joukkueet hakevat voitoille jatkoa lauantaina sveitsiläisvastustajia vastaan. Tappara isännöi Rapperswil-Jona Lakersia ja TPS pelaa EV Zugin vieraana.

Tappara on aloittanut CHL:n vakuuttavasti voittaen kaikki kolme otteluaan ja torstaina se kaatoi kotijäällään Slovan Bratislavan 2-0. Vaikka kirvesrinnat ovat puhtaalla pelillä, niin Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola löytää vielä parannettavaa omiensa pelaamisesta.

Joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa Tappara lähti päätöserään 3-0-johdossa, mutta Lakers pääsi vielä uhittelemaan iskien kavennusmaalin päätöserässä. Tappara pystyi kuitenkin pitämään 3-1-johtonsa loppuun saakka.

– Meidän pitää ottaa oppia siitä, miten johtoasemassa pelataan. Nyt on iso näytön paikka, Tapola toteaa CHL:n tiedotteessa.

Lakers on vielä voitoitta CHL:ssä, mutta Tapola ei aliarvioi vastustajaa.

– Vastassa on joukkue Euroopan ehdottomalta huipulta ja hyvä koetinkivi. Viimeksi teimme heitä vastaan yhdeksästä laukauksesta kolme maalia, Tapola muistuttaa.

Tapparan ja Rapperswil-Jona Lakersin ottelu Nokia Arenalla alkaa kello 19.00.

TPS:lla revanssin paikka

TPS aloitti kahden vierasottelun viikkonsa voittamalla torstaina slovenialaisen Olimpija Ljubljanan ehjän esityksen jälkeen 4-2. Lauantaina turkulaisia vastaan asettuu sveitsiläinen EV Zug, joka kaatoi TPS:n viime viikolla Turussa tylysti 4-0.

– Vastassa on todellinen huippujoukkue Euroopasta, joka operoi 12 miljoonan budjetilla. Laatua pitää tekemisestä löytyä, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas korostaa.

TPS:lla onkin tiedossa torstaita huomattavasti kovempi haaste.

– Pelin taso tulee varmasti nousemaan. Meidän on kiinnitettävä kiekkovarmuuteen huomiota.

Zugissa kiekko putoaa jäähän kello 20.45.

Lähde: CHL:n tiedote