Ruotsin ja Tanskan vääntö jalkapallon EM-lopputurnauspaikasta jatkuu kiivaana tiistaina, kun joukkueet kohtaavat Kööpenhaminan Parkenilla. Ruotsi voitti lauantaina pelatun avausosan Solnan Friends Arenalla 2-1.

Ottelu oli kaksijakoinen. Ruotsi hallitsi ensimmäisen 70 minuuttia mielin määrin ja johti 2-0. Loppua kohden joukkue alkoi varmistella ja luovutti pallonhallinnan Tanskalle lähes tyystin. Se kostautui, kun Nicolai Jörgensen iski 80. minuutilla todella tärkeän vierasmaalin.

– Ruotsi loi ensin niin paljon tilanteita, että he olisivat voineet johtaa paljon enemmänkin ja me olisimme olleet ulkona. Meidän maalimme muutti tilanteen täysin ja nyt meille riittää kotona 1-0-voitto, sanoi Tanskan kokenut hyökkääjä Nicklas Bendtner Aftonbladetille.

Tanskan valmentaja Morten Olsen oli samoilla linjoilla.

– Pari Ruotsin paikkaa oli sellaisia, että heidän olisi pitänyt tehdä niistä kaiken järjen mukaan maali, silloin he olisivat menneet menojaan. Tulos oli meille erittäin hyvä, meillä kävi hiukan tuuriakin, Olsen sanoi.

Kun ottelujen välissä on vain kolme vuorokautta, nousee palautuminen suureen rooliin. Ruotsin valmentaja Erik Hamrén ihmettelikin, miksi ottelut on pelattava niin lähellä toisiaan.

– Totta kai palautuminen on ykkösaisa, paitsi jalat, myös pelaajien aivot pitää saada tuoreeksi ennen tiistaita. Olen Hamrénin kanssa asiasta ihan samaa mieltä, ottelusta tulisi varmasti parempi, jos se pelattaisiin muutama päivä myöhemmin. Mutta tilanne on sama molemmille joukkueille, Olsen sanoi.