Korisliigassa pelataan tänään pitkästä aikaa Pirkanmaan herruudesta, kun liigaan noussut BC Nokia haastaa Tampereen Pyrinnön Nokialla. Vastaavia paikallispelejä on pelattu viimeksi kaudella 2002.

Pyrintö on kerännyt toistaiseksi kahdeksasta ottelusta kahdeksan pistettä ja on liigassa kakkosena, Nokian saldo on kuusi pistettä seitsemästä ottelusta, mutta sijoitus toiseksi viimeinen. Sarja on todella tasainen suvereenisti aloittaneen Kouvolan Kouvojen takana.

BC Nokia pelasi viimeksi viikolla Loimaalla ja Bisons oli parempi vain 78-76. Joukkueessa pelaa kolme entistä pyrintöläistä, Niko Mattila, Joni Harjula ja Antti Nikkilä. Onkin mielenkiintoista nähdä, saako Pyrintö Nikkilän korin alla kuriin. Se voi olla yksi illan ottelun ratkaisuista.

Pyrintö puolestaan hävisi viikolla kotisalissaan Kouvoille peräti 30 pistellä, mikä oli joukkueelle todellinen nöyryytys.

– Kauan odotettu paikalliskamppailu joka sytyttää varmasti pelaajat, valmentajat, yleisön sekä kaikki joita asia koskettaa. Nokia on osoittanut heti sarjan alusta saakka vähintäänkin haastavansa jokaisen joukkueen liigassa. Nokialaisten kokoonpano on tasapainoinen ja joukkue liigan vaatimuksia silmällä pitäen rakennettu. Heiltä löytyy nousijajoukkueeksi erittäin paljon liigaotteluita pelanneita kotimaisia pelaajia sekä heitä täydentämään valitut sopivat ulkomaalaispelaajat, Pyrinnön valmentaja Ilkka Palviainen kommentoi seuran nettisivuilla.

– Meidän kohdallamme ottelu on ensimmäinen osa kasvojenpesuprosessiamme, jonka takia keskittyminen pääsääntöisesti omaan tekemiseemme on äärimmäisen tärkeää. Tavoitteena on olla ottelussa aloitteen tekevä osapuoli ja pystyä hallitsemaan kenttätapahtumia molemmissa päädyissä. Levypallopelaamisen, pelivälineestä huolen pitämisen sekä taisteluilmeen merkitystä ei voi liikaa korostaa, Palviainen alleviivaa.