Tampa Bay Lightning ei jättänyt mitään sattuman varaan ensimmäisessä NHL-finaalissa, vaan voitti kotikentällään selvästi 5-1.

Ensimmäisessä erässä nähtiin ottelun avausmaali, kun Erik Cernak ohjasi kiekon verkkoon. Maali oli samalla slovakkipakille hänen uransa ensimmäinen pudotuspelimaali.

Toisen erän alkuun Tampa Bay tuli jälleen vahvasti ja Yanni Gourde lisäsi johtoa. Ben Chiarot nostatti Montrealin toiveita kaventamalla toisessa erässä Jesperi Kotkaniemen syötöstä. Tampa Bay tuli päätöserään vahvasti ja latoi kolme maalia Nikita Kutsherovin, Brayden Pointin ja Steven Stamkosin johdolla.

Näin Tampa Bay johtaa finaalisarjaa 1-0.

V Sport Hockey ja V Sport Jääkiekko sekä Elisa Viihde Viaplay Total seuraavat NHL-kauden loppuratkaisuja.