Jo legendojen joukkoon ehdottomasti luettavat Teemu Selänne ja Janne Ahonen osallistuvat Sotshissa jo peräti kuudensiin talviolympialaisiinsa, mutta kaksi miestä pistää paremmaksi tästäkin ja osallistuu ennätyksellistä seitsemättä kertaa olympiakisoihin.

Ampumahiihdossa kaiken voittanut Ole Einar Bjørndalen? ”Ikuisesti” yhdistetyssä kilpaillut USA:n Todd Lodwick? Italialainen kelkkailijaveteraani Armin Zöggeler? Ei kukaan näistä, sillä koko kolmikko on Ahosen ja Selänteen tavoin ”vasta” kuudensissa kisoissaan.

Lajit ovat kuitenkin tulleet jo esille, sillä todelliset teräsmiehet ovat japanilaismäkihyppääjä Noriaki Kasai ja venäläiskelkkailija Albert Demtshenko. Kumpikin on ollut mukana keskeytyksettä vuoden 1992 olympialaisista saakka, eikä kummankaan menestyminen jopa mitaleiden merkeissä ole missään nimessä poissuljettu.

Kasai on meriittinsä mäkihypyssä hankkinut, mutta olympiamitali veteraanin palkintokaapista vielä puuttuu parhaan sijoituksen ollessa viides. Demtshenko sen sijaan otti Torinossa ohjaskelkkailussa hopeaa.

Uralin rinteiltä pikkukylästä kotoisin oleva Demtshenko on ilmoittanut päättävänsä uransa Sotshiin, sen sijaan Kasailta moista ilmoitusta on ainakin toistaiseksi saanut vielä odottaa.