Kaikkien aikojen eniten Saksan maaotteluita pelannut Lothar Matthäus nähdään yllättäen vielä kerran kentällä pelaajana – 57 vuoden iässä.

Kyseessä ei ole mikään näytösottelu, vaan virallinen sarjaottelu Saksan piiritasolla Bezirksligassa. Matthäusille kyse ei ole kuitenkaan mistä tahansa ottelusta, vaan hänen kotipaikkakuntansa seuran 1. FC Herzogenaurachin kauden viimeisestä kotiottelusta.

13. toukokuuta päättyy paitsi 1. FC Herzogenaurachin kausi myös Matthäusin huikea ura lopullisesti ja virallisesti.

– Haluan pelata urani viimeisen ottelun FCH:n riveissä, minun on kiittäminen sitä seuraa paljosta, Matthäus kertoi BILDille.

Matthäus pelasi uransa alkuvuodet Herzogenaurachissa ennen siirtymistään Mönchengladbachiin ja palaa nyt kasvattajaseuraansa peräti 39 vuoden tauon jälkeen.

1. FC Herzogenaurach varmisti viikonloppuna nousunsa kuudennelle sarjaportaalle Landesliigaan. Matthäus itse korostaa kuitenkin, että ottelussa pelataan tosissaan, sillä vieraaksi saapuvalla SpVgg Hüttenbach-Simmelsdorfilla on vielä isot panokset pelissä.

– Ei se mikään näytösottelu voi olla, sillä vastustaja voi nousta vielä sarjakakkoseksi, vuoden 1990 maailmanmestari ja 150 kertaa Saksaa edustanut Matthäus korosti.