NHL:n suomalaismaalivahti Antti Niemi on saanut uransa nosteeseen Montreal Canadiensissa.

Canadiensissa hän on pelannut seitsemän ottelua ja voittanut niistä neljä. Niemen torjuntaprosentti on mainio 92,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,41.

Nykyvireeseen oli vaikea uskoa alkukaudella, kun Niemi pelasi katastrofaalisen kehnosti Pittsburgh Penguinsissa. Kolmen ottelun jälkeen torjuntaprosentti oli vain 79,7, ja 34-vuotias konkari joutui siirtolistan kautta Florida Panthersiin.

Floridassa Niemi pelasi kaksi ottelua torjuntaprosentilla 87,2, ja taas odotti siirtolista. Siitä Niemi poimittiin Montrealiin, ja kappas vain, vantaalaismolari päätti kunnostautua.

Niemen sopimus Montrealin kanssa päättyy tähän kauteen. Sportsnetin toimittajan Eric Angelsin uskomuksen mukaan suomalainen kaupataan pois seurasta siirtorajaan 28.2. mennessä.

Angelsin mielestä Niemen seuraava seura voisi hyvinkin olla Philadelphia Flyers.

– Flyers menetti maalivahti Brian Elliottin kuudeksi viikoksi loukkaantumisen vuoksi. Siksi mietin, jos he hankkisivat Niemen. Hän on ollut todella hyvä Canadiensissa ja olisi täydellinen lisäys Michal Neuvirthin aisapariksi, Angels heitti.

Canadiensiin Niemi tuskin jää ensi kaudeksi, koska seuran maalivahtitoivo Charlie Lindgren teki hiljattain kolmivuotisen ja yksisuuntaisen sopimuksen.