Lohko E:n ennakkosuosikit ja avausottelunsa voittaneet Sveitsi ja Ranska kohtaavat ottelussa, jossa ratkaistaan pitkälti lohkovoittaja.

Molemmat joukkueet hoitivat avausleiviskänsä kunnialla – ainakin tuloksen muodossa. Sveitsi tosin esiintyi aika vaisusti Ecuadoria vastaan. Hyökkäyspeli oli tahmeaa ja pallo liikkui pelaajalta toiselle verkkaisesti. Syöttöpeli oli myös ajoittain heikkoa ja mikäli vastus olisi ollut kovempi, olisi harhasyötöistä rangaistu armottomammin. Sveitsin penkiltä löytyi kuitenkin ratkaisuvoimaa ja vaihtomiehet iskivät tarvittavat maalit 2-1-voittoon.

Ranska oli väkevä Hondurasia vastaan. 3-0-voittolukemat olisivat voineet olla paljon suuremmat paremmalla viimeistelyllä. Karim Benzema osui kahdesti ja käytännössä teki kolmannenkin maalin, joka merkittiin Hondurasin omaksi maaliksi. Benzema osoitti, että hänen leveille harteille voi sysätä paineet maalinteosta nyt etenkin kun Frank Ribery on poissa.

Sveitsin puolustus on ollut todella hyvää ja karsinnoissa tuli yksi kompastus Islantia vastaan (4-4), muissa yhdeksässä pelissä Sveitsin verkkoon tehtiin yhteensä vain kaksi maalia. Ecuadoria vastaan puolustus ei joutunut sellaiseen paineeseen, jota se tulee kohtaamaan Ranskaa vastaan. Ranska antoi myrskyvaroituksen ennen kisoja takomalla Jamaikaa vastaan kahdeksan maalia. Hondurasia vastaan syntyi kolme osumaa ja paremmalla viimeistelyllä numerot olisivat voineet olla rumemmat. Ranskan ykköspyssy Benzeman ohella nuori Antoine Griezmann vakuutti monipuolisuudellaan ja vaarallisuudellaan, vaikka maali jäikin tekemättä.