Suunnistuksen MM-kilpailujen pitkät matkat sujuivat suomalaisilta mollivoittoisesti. Päävalmentaja Juha Taini ei säästellyt sanojaan ruotiessaan joukkueen päivän esityksiä.

Miesten kilpailussa Mårten Boström oli 14:s, Fredric Portin 19:s ja Olli-Markus Taivainen 24:s. Naisissa Minna Kauppi oli 14:s ja Merja Rantanen 18:s, Sofia Haajanen hylättiin.

– Miehissä saatiin yksi heikko suoritus (Boström) ja se oli sijoituksellisesti paras. Sen lisäksi kaksi hyvää suoritusta (Portin ja Taivainen), joissa jalka ei heilunut riittävästi. Naisten suoritus oli aivan luokaton, Taini purki pettymystään suunnistusliiton tiedotteessa.

Skotlannin MM-kisoissa Suomen saaliiksi jäi Merja Rantasen hopea keskimatkalta. Tavoite mitalikantaan paluusta täyttyi.

– Kisojen alkupäivinä meillä oli maalipaikkoja hyvin, mutta ei saatu limppua sisään. Neljäkään mitalia ei ollut kaukana. Tärkeintä nähdä, että oltiin taistelussa mukana. Maastomatkoilla naisten suoritukset olivat huonoja Rantasen keskimatkaa lukuun ottamatta. Miehissä sujui teknisesti paremmin kuin vuosi sitten, mutta eniten tehtävää on fyysisellä puolella, summasi Taini Skotlannin MM-paketin.