Suomen naisten koripallomaajoukkue saa kohokohdan kesälleen elokuun alussa, kun Susiladies matkustaa vieraspelireissulle Riikaan, jossa Suomi kohtaa Latvian lauantaina 8.8. ja sunnuntaina 9.8.

– Iso kiitos Latvian suuntaan, että nämä pelit järjestyivät. Jokaisella pelaajalla on niin pitkä tauko edellisistä peleistä, että on yksinkertaisesti hemmetin hauskaa päästä pelaamaan, Susiladiesin päävalmentaja Pekka Salminen sanailee Koripalloliiton kotisivuilla.

Susiladies on läpi kesän harjoitellut Open Gym -periaatteella Helsingissä laajalla kokoonpanolla. Harjoituksissa on nähty niin kokeneemman kaartin maajoukkuepelaajia, NCAA:ssa kouliintuneita tulevaisuuden nimiä että juniorimaajoukkueiden kärkipelaajia.

– Meillä alkaa olemaan aika laaja pohja. Kun näitä pelaajia alkaa siirtymään yliopistosta ammattilaiskentille, niin on hienoa nähdä, miten he pärjäävät, Salminen sanoo.

Salminen kertoo, että kesästä osa on käytetty Susiladiesin pelityylin päivittämiseen.

– Olemme samalla kehittäneet elementtejä, joita viedään meidän korikseen jatkossa. Hyökkäyksessä olemme keskittyneet siihen, että tehdään täydellä vauhdilla ja hyvin asioita. Olemme panostaneet laatuun sen sijaan, että meillä olisi paljon liikkuvia osia, Salminen aloittaa.

– Puolustuspäässä mennään entistä enemmän koko kentällä ja pyrimme rikkomaan vastustajan hyökkäyksiä. Ajatuksena on, että vastustajat joutuvat suojelemaan palloa eivätkä pääse rakentamaan peliä rauhassa. Siihen suuntaan olemme menneet koko ajan, mutta nyt on otettu askel eteenpäin.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut