Susijengi taipui toisessa EM-ottelussaan Israelille selvin 66-79-numeroin. Matti Nuutinen lukeutui Erik Murphyn ohella Suomen harvoihin onnistujiin ja harmitteli sitä, että Israel sai tehtyä liian helppoja koreja.

Israel oli odotetun vaarallinen ja pääsi erityisesti nopeista hyökkäyksistä rankaisemaan Suomea ja useat niistä päättyivät donkkeihin. Oletko samaa mieltä?
– Eihän se ikinä hyvää tee, että kaveri pääsee juoksemaan helppoja koreja ja donkkailemaan. Ei ne mitään selkärangan katkaisijoita olleet missään nimessä. Tiesimme kyllä miten Israel pelaa. Kun heitto lähti ilmaan, niin yritimme mennä levypalloihin. Jos ne eivät tarttuneet, niin kaveri pääsi juoksemaan tosi nopeasti. Se oli ensimmäisellä puoliajalla meidän heikkous, että he pääsivät liian helposti juoksemaan ja tekemään eroa. Toiselle puoliajalla sitten petrasimme siinä.

Ennakkoon Israelin tähtipelaajana pidettiin Sacramento Kingsin Omri Casspia, mutta hänet pidettiin nuhteessa ja hän teki kymmenen pistettä. Lior Eliyahu kuitenkin nousi esiin ja teki 22. Oliko se yllätys?
– Ei. Ei näissä turnauksissa hirveästi yllätyksiä tule. Kyllä jokainen pelaaja ja jokaisen joukkueen kuviot käydään tarkkaan läpi. Tiesimme, että molemmat ovat heidän tähtipelaajiaan ja tiesimme mitä he tekivät. Kaveri teki kuitenkin aika monta niistä nopeista hyökkäyksistä. Hieman ennakoi puolustuspään levypalloissa ja sitten, kun emme saaneet sitä hyökkäyspään levypalloa, niin he pääsivät heittämään pitkän pallon meidän päähän ja juoksemaan koreja. Onneksi saimme parannettua hieman toiselle puoliajalle ja pääsimme peliin paremmin mukaan ja iskuetäisyydelle, mutta ei riittävästi. Turnauksen hyvä puoli on se, että huomenna on heti seuraava peli ja voimme alkaa keskittyä siihen.

Alkaako Suomen pelityyli olla jo liian tuttu vastustajille?
– Eiköhän jokainen joukkue skouttaa se miten me pelaamme ja me teemme tietenkin samalla tavalla heille. Hirveän isoa yllätysmomenttia siinä ei ole. Pelien sisällä saattaa olla pieniä asioita, mutta kyllä kaikki joukkueet tietävät isot viivat.