Suomen koripallomaajoukkue aloittaa MM-taipaleensa lauantaina huippuottelulla USA:ta vastaan. Susijengin isojen miesten kaartiin kuuluva Tuukka Kotti lähtee laittamaan kapuloita rattaisiin USA:n tähtisikermälle.

Kotti myöntää, että MM-kisojen lähtölaukausta on ehditty odottaa ja joukkue on valmiina.

– Onhan tätä odotettu jo pitkään ja koko ajan tämä on lähentynyt ja fiilis voimistunut. Kyllä treeneissäkin oli sellainen meininki, että huomasi edessä olevan ison pelin joka kaverin uralla. Kova meininki ja kova keskittyminen oli treeneissä, Kotti kertoi Arvokisat.comille perjantai-illan valmistavien harjoitusten jälkeen.

Suomi treenasi kovalla intensiteetillä ja sykkeellä. Kotin mukaan on tärkeä herätellä kroppaa kovilla treeneillä, ettei itse pelissä sorruta löysäilyyn.

– Meillä on ollut pitkiä päiviä, kun olemme treenanneet myöhään illalla ja tuleva ottelu on myös myöhään illalla. Kun makaa pitkän iltapäivän hotellilla, niin on tärkeä saada kroppa sellaiseen tilaan, että vetää sata lasissa ettei lauantaina ole löysänä.

USA on kisojen selvä ennakkosuosikki ja joukkue vilisee NBA:n tähtipelaajia. Kotti ei kuitenkaan lähde kuvia kumartelemaan.

– Lähtökohtaisesti tähän on valmistauduttu kuin mihin tahansa muuhunkin peliin. Kaverit ovat vain vahvempia ja atleettisempia kuin Euroopan kärkipelaajat. Joka matsiin lähdetään sata lasissa ja katsotaan mihin se riittää. Lauantaina ei pitäisi varmasti näkyä yhtään Suomi-paitaa kentällä, joka ei anna kaikkeaan.

– Kunhan pelaamme hyvän ja ehjän pelin ja katsotaan mihin se riittää. Jokaista peliä lähdemme voittamaan, mutta samaan aikaan ymmärrämme, että vastassa on kisojen ennakkosuosikki. Lähdemme kuitenkin pelaamaan voitosta.

Suomella on sunnuntaina etukäteen ennakoituna tärkeä ottelu Ukrainaa vastaan. Kotti ei kuitenkaan aio säästellä itseään USA:ta vastaan.

– Itse vedän jokaisen sekunnin kentällä sata lasissa. Näitä pelejä ei jokaisen uralle sovi ja täytyy nauttia joka hetkestä.

Suomen ja USA:n MM-avaus alkaa kello 22.30.