Arvokisat.com lähetti yhteistyössä MatkaVekan, Espanjan Matkailutoimiston sekä Vivus.fi:n kanssa Sara Siepin ja Sofia Ruusilan kaikkien aikojen kisaturistimatkalle Bilbaoon. Sara ja Sofia kirjoittavat kokemuksiaan ja ajatuksiaan kisaturisteina yli 8 000 muun suomalaisen joukossa.

Voitolla (aamu)yöhön

sarafofia4Mikä viikonpäivä tänään onkaan? Tällä reissulla aivot ovat jotenkin kirjaimellisesti narikassa. Ainoa muistettava asia on Suomen pelien aikataulut, joten stressi on onneksi tuntematon sana täällä. Vähän sellainen lomafiilis. Tänään oli vieläpä oikein hellepäivä, joka me vietettiin erittäin järkevästi neljän seinän sisällä hotellihuoneen verhot niin tiukasti kiinni, ettei tiennyt oliko päivä vai yö. Nukuimme vahingossa neljään, ihan siis vahingossa.

Eilisillä aamuun venyvillä juhlilla ei varmaankaan ollut mitään osuutta asiaan. Univelat ovat siis kuitattu, joten ne kaksi likkaa, jotka tamppaavat tuolla loppuviikon duracellinä eteenpäin olemme me. Toki tämän välipäivän olisi kai voinut viettää turistina Bilbaossa etsien niitä jenkkipelaajia tai paikallisissa ravintoloissa maistellen kuuluisia tapaksia, joiden lopputulos näkyy kyllä vyötäröllä kiitettävästi tämän reissun jälkeen.

En olisi uskonut, että minäkin jännittäisin jossain matsissa noin paljon, miten eilen jännitin. Jotenkin tuolla hallilla vaan menee sellaiseen euforiseen tilaan ja peli vie täysin mukanaan. Jopa iPhonen turhaakin turhempi selailu unohtuu, ja se pysyy visusti Vuittonissa. Hieno voitto, ei voi muuta sanoa. Ukrainan pojilla ei siis ollut mitään saumaa silmäpeliin, kuten jenkeillä lauantaina.

sarasofia3Ajattelimme, että jaksavatkohan suomalaiset enää illalla juhlia, kun olivat aika reippaassa tilassa jo ennen peliä. Sudenpesään matkatessa tajusimme aika nopeasti, että ajatuksemme oli turha. Ei olisi voinut olla parempaa esiintyjää illan bileisiin kuin JVG. Tämä mieletön kaksikko veti energisen show’n, ja sai vähintäänkin jengin voitolla yöhön, kun taas poikkeustapaukset jaksoivat voitolla amuyöhön. Hyvä Sara ja Sofia.

Täällä baarit suljetaan vasta myöhään aamuyöllä tai oikeastaan aamulla, joten täytyy myöntää, että vähän on ikävä niitä Namun työntekijöitä, jotka Stadissa puoli neljän aikaan ystävällisesti ilmoittavat kotiin lähtemisestä. Tajusimme kellon lähentyvän jo puoli kuutta aamulla, joten tässä vaiheessa oli hyvä ottaa taksi alle ja karata hotelliin. Neljän aikaan tänään iltapäivällä toivotimme hyvää huomenta, ja fiilistelimme, kuinka onnistunut ilta meillä oli. Suomibileet Espanjassa on täydellinen combo.

Huomenna on taas pelipäivä, mahtavaa!

Sara ja Sofia