Suomen koripallomaajoukkueen Mikko Koivistolla on takanaan loukkaantumisten sävyttämä kausi, mutta hän taisteli itsensä mukaan Susijengin EM-kisajoukkueeseen. Loukkaantumiset ovat jättäneet jälkensä Koiviston pelaamiseen, mutta hän pyrkii auttamaan joukkuettaan parhaansa mukaan.

Sinut tunnetaan erinomaisena kolmosten heittäjänä, mutta tänä kesänä on ollut vähän vaikeaa.
– En stressaa siitä hyökkäyspäästä. Se tulee, jos se tulee. Itselleni on tärkeämpi tällä hetkellä hoitaa se rooli siellä puolustuspäässä.

Kärsit loppukaudesta useanlaisista pikkuvammoista. Kuinka paljon ne ovat vaikuttaneet valmistautumiseesi?
– Ei tässä ihan se ideaalitilanne oli minkä haluaisi olevan, mutta eiväthän ne ihan parhaat lähtökohdat minulle kesään olleet. Tässä on ollut vähän kaikenlaisia pieniä vastoinkäymisiä. Se kuuluvat asiaan ja mennään vain täysillä ja tehdään mitä pystytään.

Kuinka paljon balsamia haavoihin toi kutsu EM-kisajoukkueeseen?
– Peli-into tullessa tähän kesään oli tosi iso tuollaisen kauden jälkeen, kun ei päässyt pelaamaan eikä treenaamaan. Halut päästä tähän EM-joukkueeseen olivat ihan hirveän kovat. Lähtökohdat olivat mitä olivat, mutta kaikki tehtiin mitä pystyttiin, että pääsemme siihen kuntoon. Nyt olemme täällä ja osaltaan se kertoo siitä, että jotain pystyttiin tekemään hyvin. Nyt olemme täällä ja kaikki mitä kropassa on, pistetään likoon.

Suomen lohko on ollut hyvin tasainen. Viime pelissä muun muassa Bosnia-Hertsegovina voitti Suomen kaataneen Israelin. Millä mielin kahteen viimeiseen kamppailuun.
– Se aika hyvin näyttää meidän lohkosta ja varmaan pelit alkavat mennä vähän ristiin. Tosi tasainen lohko. Nyt meidänkin pitää ottaa pari voittoa, että sikäli se vähän vaikeuttaa näitä, mutta toisaalta se oli meille myös hyvä ja nyt jopa lohkon kakkospaikka on vielä avoin. Kovia pelejä tiedossa.