Kokenut ja arvostettu laituri Arjen Robben allekirjoitti maanantaina Bayern Münchenin kanssa jatkosopimuksen. Hollantilainen paljasti vasta tämän jälkeen saaneen monen muun huippupelaajan tavoin tarjouksen myös Kiinasta.

Robben kuitenkin kieltäytyi huolimatta huikeasta palkkatarjouksesta.

– Se raha jota he tarjoavat, on niin älytön summa, että sitä on pakko miettiä. He tarjoavat nelin-, viisin- jopa kuusinkertaisen summan verrattuna siihen mitä huippuseurassa saa, Robben hämmästeli hollantilaisen Radio 538:n haastattelussa.

– Raha ei ole kuitenkaan ollut minulle koskaan määräävä tekijä, sen takia minulla on ollut niin hieno ura. Minulle kyse on jalkapallosta.

Robbenilla on ikää 32 vuotta ja toki Bayernistakin tilille ropisee miljoonia vuodessa. Hollantilainen tavallaan ymmärtäisi itsensä siirtymässä Kiinaan, mutta ihmettelee nuorempia pelaajia.

– Sen [siirron] myötä voisi sanoa hyvin, että oma ura on ohi. Itse haluan pelata huipputasolla niin pitkään kuin mahdollista, Robben painotti.

– Yli kolmekymppisiä kavereita voin jollain lailla ymmärtää, mutta en pelaajia jotka siirtyvät Kiinaan 27- tai 28-vuotiaina. He ovat uransa huippupisteessä ja se on todellista tuhlausta.